Cigarete u Srbiji poskupljuju da se cene usklade sa EU

Ministarstvo finansija priprema akcizni kalendar za cigarete od 2017. do 2020, kako bi akcize na cigarete u Srbiji bile usklađene sa onima u Evropskoj uniji.
Ministarstvo finansija priprema akcizni kalendar za cigarete od 2017. do 2020, kako bi akcize na cigarete u Srbiji bile usklađene sa onima u Evropskoj uniji.
 
Kako je rečeno u tom ministarstvu, u narednom periodu znaće se tačan iznos akciza na cigarete, koje bi trebalo da se primenjuju u 2017. godini.
 
U Ministarstvu finansija su naglasili da se u ovom momentu još uvek razmatra da li će se izmene Zakona o akcizama odnositi i na alkoholna pića. Kako su naveli, povećanje akciza na alkoholna pića, trebalo bi da bude postepeno, do postizanja minimalnog nivoa predviđenog standardima EU, odnosno do sticanja statusa punopravnog članstva Srbije u EU. 
 
"U narednom periodu, plan je da se izvrše i izmene koje se odnose na oporezivanje akcizom alkoholnih pića u skladu sa standardima EU, jer su postojeća zakonska rešenja, koja uređuju njihovo oporezivanje uređena na drugačiji način u odnosu na onaj koji predviđa standard EU, zbog čega je neophodno opredeliti optimalan rok u kojem bi se predmetna rešenja adekvatno implementirala, a naročito zato što bi to moglo da ima efekte na budžetske prihode", kažu u Ministarstvu finansija.
  • NS

    17.11.2016 21:09
    Naravno, moze, ja sam za. Za sve EU zakone, nema problema, ali dajte onda plate kao u EU. A ne prvo namete narodu i uzimati, pa onda, mozda, plate podizati. Od cega da zaradi drzava sa takvim primanjima? Od plata prosek 200 eura!? To, 400 eura, macku o rep. Ti jedes meso, ja kupus, pa zajedno jedemo sarmu. Ne... ne jedemo sarmu. Mi sve moramo kontra, sve od nazad.
  • iskrena

    17.11.2016 01:09
    cigare
    Pa blago narodu kad nam poskupljuju cigare a smanjuju plate...ako cete vec da poskupljujete cigare dignite nam plate da budu kao u EU...
  • Bugi Vugi

    16.11.2016 18:06
    U Srbiji ne moze vise nista da se podigne osim dazbina...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.