U Vladi 221 službenik u v.d. stanju

U Vladi Srbije 221 državni službenik ima status vršioca dužnosti, pokazuju podaci vladine Službe za upravljanje kadrovima.
Kako navode "Novosti", Vlada je samo u poslednjih mesec dana imenovala više od 60 vršilaca dužnosti ili im produžila "privremeni" mandat, a taj trend će se nastaviti jer mnogima do kraja godine ističe zakonski rok od devet meseci koliko mogu da budu u tom statusu.
 
U tom "vakuumu" nalaze se i direktori kancelarija za EU i Kosovo i Metohiju Ksenija Milenković i Marko Đurić, zatim šefovi kancelarija za saradnju sa civilnim društvom i ljudska i manjinska prava Žarko Stepanović i Suzana Paunović. Vršioci dužnosti su i direktorka Avio-službe Aneta Bulatović, kao i na desetine pomoćnika ministara u gotovo svim resorima.
 
Bivši ministar privrede, Željko Sertić nedavno je imenovan za direktora Razvojne agencije Srbije takođe u privremenom statusu od šest meseci. Marku Đuriću je v.d. status u septembru produžen na još tri meseca, a konkurs za tu poziciju nije raspisan, dok je za mesto direktora kancelarije EU konkurs raspisan još u septembru.
 
U službi navode da je od početka godine do danas oglašeno ukupno 49 internih i javnih konkursa, od čega je okončano 12, a Vlada je na položaje postavila samo dva čoveka.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.