Pred poslanicima i amandman o bezbednom prolasku Deda Mraza kroz dimnjak

Šef poslaničke grupe Socijaldemokratske stranke (SDS) Marko Đurišić izjavio je danas da su amandman na predlog zakon o stanovanju i održavanju zgrada u kome se pominje Deda Mraz podneli da bi skrenuli pažnju javnosti na to kako nemaju dovoljno vremena da se pripreme za raspravu.
SDS je zatražila da se u članu dva, stavu osam, u tom zakonu, koji se inače odnosi na dimnjake, posle reči "i utvrđivanje stepena korisnosti ložišnog uređaja" dodaju reči "i stvaranja uslova za nesmetan i po imovinu i po zdravlje ljudi bezbedna prolaz Deda Mraza 31. decembra".
 
Đurišić je kazao da su predlozi zakona stigli u vreme kada se još raspravljalo o budžetu i da su imali rok od samo nekoliko dana da napišu amndmane na 22 zakona.
 
"Malo smo sebi dali oduška i podneli šaljive amandman", rekao je Đurišić.
 
On je dodao da ovo nije prvi put da se u Skupštini Srbije usvajaju zakoni po hitnom postupku bez rasprave i bez dovoljno vremena za pripremu i samim tim pisanje amandmana.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.