Vulin: Koga Hrvatska planira da napadne novim oružjem?

Ministar za rad Aleksandar Vulin izjavio je da Srbija, kao vojno-neutralna zemlja, ne može da računa da će je bilo ko zaštiti i da zato, za razliku od Hrvatske koja je članica NATO, ima potrebu da razvija svoje vojne kapacitete.
"Koga Hrvatska planira da napadne novim oružjem i za koga joj treba oružje?", upitao je Vulin na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, gde je predstavio rad svog Ministarstva ove godine, komentarišući izjavu hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović da se Hrvatska ne trka u naoružanju sa Srbijom, ali da planira nabavku nove eskadrile borbenih aviona i helikoptera.
 
"Hrvatska je članica najmoćnijeg i najvećeg vojnog saveza na planeti i okružena je takvim zemljama ili onim koje su vojno-neutralne ili zemljama koje nemaju nikakvu vojnu snagu. Za koga joj treba oružje. Kome je to upućeno? Koga planira da napadne oružjem?", upitao je Vulin i dodao da pretpostavlja da neće napadati članice NATO-a, te je zapitao "ko onda preostaje".
 
Podsetimo, Srbija je pre nekoliko dana od Rusije dobila šest MIG-ova 29, koji će prema rečima Ministra odbrane Zorana Đorđevića, činiti osnovnu srpske lovačke avijacije. Međutim, reč je letelicama koje trenutno nisu upotrebi, te će Srbija morati da plati njihov remont koji u prvoj fazi košta između 180 i 230 miliona evra.
  • Cocco

    25.12.2016 12:19
    Isto pitanje može iz Hrvatske, neki takav kao Vulin, može, postaviti nama...
  • Sima Strahota

    24.12.2016 23:58
    Daj sklanjajte ovog koprafagičara.

    Teški zagađivač!
  • Vpu

    24.12.2016 20:03
    Dragi Vuline, ajde zavezi vise. Dosta nam je tvojih gluposti.

    Iskreno,
    Narod

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.