AMSS: Pojačan saobraćaj na svim putevima

Poslednji neradni dan novogodišnjih praznika donosi pojačan saobraćaj na svim putevima u Srbiji, saopštio je Auto-moto savez Srbije.
Najopterećeniji su autoputevi koji vode ka Mađarskoj i Hrvatskoj, ali sa pojačanim saobraćajem vozači moraju računati i na svim prilaznim putevima većih gradova, a posebno Beogradu.
 
Sneg slabog inteziteta pada u centralnim i zapadnim krajevima Srbije, zbog kojeg na putevima u planiniskim predelima Valjeva, Užica, Nove Varoši, Prijepolja, Kuršumljije i Kruševca ima mestimično ugaženog snega na kolovozu do 5 cm.
 
Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, na putničkim terminalima, trenutno, nema dužih zadržavanja od 20 minuta. Međutim, u slučaju promene i dužeg zadržavanja na pojedinim, vozačima se savetuje korišćenje manjih, alternativnih graničnih prelaza.
 
U nižim predelima kolovozi su uglavnom mokri ili pod mestimično slabim raskvašenim snegom na putu, a s obzirom da se tokom noći očekuje pad temperature, mraz i pojava poledice, vozačima se savetuje sporija i opreznija vožnja.
 
AMSS podseća da do 1. aprila vozila moraju biti opremljena sa sve četiri zimske gume, ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica. Dubina gazećeg sloja na pneumaticima za zimsku upotrebu ne sme biti manja od 4 mm. Ukoliko su vremenske prilike u toku zimske sezone takve da nema snega i leda na kolovozu, zimski pneumatici neće biti obavezni.
 
U pomenutom periodu, van naseljenog mesta, obavezno je posedovanje lanaca ili drugih uređaja za povećanje trakcije u prtljažniku.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija