Haradinaj pušten uz kauciju

Francuski sud pustio je lidera Alijanse za budućnost Ramuša Haradinaja da se brani sa slobode.
Pušten je uz kauciju, a dužan je da se javlja dva puta nedeljno francuskoj policiji i ne sme da napušta teritoriju Francuske.
 
Advokatica Ramuša Haradinaja Rejčel Lindon tražila je oslobađanje, ali je sud, nakon razmatranja, odlučio da bude pušten uz kauciju. Podsetimo, Ministarstvo pravde Srbije poslalo je zahtev Francuskoj za izručenje Haradinaja.
 
On je uhapšen po nalogu za hapšenje iz 2006. godine, zbog sumnji da je tokom 1998. i 1999. godine počinio ratne zločine nad Srbima i nealbancima. 
 
Ministarstvo pravde Srbije prosledilo je Francuskoj i svu dokumentaciju u vezi sa naredbom za dopunu istrage, koju je donelo Tužilaštvo za ratne zločine. Srpsko pravosuđe došlo je do potencijalnih dokaza koji ukazuju na njegovu odgovornost za ratne zločine na teritoriji Kosova, koji do sada nisu bili poznati niti analizirani u međunarodnom sudu u Hagu.
  • verujem

    13.01.2017 01:28
    vratice ga . ne moze ubica da seta gradom.
  • Perica

    12.01.2017 21:42
    Ne budali, Filipe
    Filipe, ne budali. Dosta se skidalo gaće gorima od sebe.
    Da su tvoju sestru, majku, oca, dete zaklali ili mu organe izvadili, u drugačijem bi svetlu video "pravednu Evropu".
    Imaé[ prilike i da bežiš od mobilizacije, i da vidiš postupke te tvoje Evrope u ratu, i da promeniš mišljenje - potpuno.
  • Čučuk Stana

    12.01.2017 17:40
    Hm, od Francuza se to moglo i očekivati!! Go...ri!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.