Pet godina seksualno zlostavljao devojčicu, osuđen na tri godine zatvora

Z.B. (61) iz Kusatka osuđen je prvostepenom presudom pred Višim sudom u Smederevu na skoro najblažu kaznu, od tri godine i dva meseca zatvora, jer je seksualno zlostavljao devojčicu od njene šeste do jedanaeste godine.
On je, kako stoji u presudi, u periodu od 2006. do 2011. godine više puta obljubio ćerku sestre njegove supruge. Devojčica je živela u kući pored njegove. Švajcarski penzioner koristio je ovu rođačku vezu i, kada je devojčica dolazila u njegovu kuću, primoravao je na oralni seks, pišu Novosti.
 
Zbog osetljivosti i godina žrtve, kojoj je sada 17, suđenje je bilo zatvoreno za javnost. Zlostavljanje je otkriveno tek prošle godine kada se ona požalila razrednoj starešini u srednjoj školi. 
 
Najpre se požalila drugaricama, koje su je savetovale da sve ispriča ocu i policiji. Pošto se bojala očeve reakcije, poverila se razrednoj starešini, koja je odmah uključila i školskog pedagoga, a škola je zatim pozvala Centar za socijalni rad.
 
Ona je i pred policijom ponovila optužbe i Z.B. je uhapšen i pritvoren 11. maja 2016. On je negirao da se išta od toga dogodilo.
 
Proglašen je krivim za produženo krivično delo obljube nad detetom i dobio je kaznu od tri godine i dva meseca zatvora, odnosno 60 dana više od minimalne. Krivični zakonik za ovo krivično delo predviđa kaznu od tri do 12 godina zatvora, dok je nedavno usvojenim izmenama minimalna kazna povećana na pet godina.
 
Tužilaštvo se žalilo na presudu.
  • dobrotvorka

    15.01.2017 00:07
    DOŽIVOTNO
    NA ROBIJU I NJEGA I SUDIJU!
  • sve sudije

    14.01.2017 20:35
    SRAMOTA. Sve sudije koje su ucestvovale u postupkudo presude osuditi na dozivotnu pa neka razmisljaju o sebi i svojim postupcima.
  • Terješkova

    14.01.2017 18:12
    Kolac
    Ovoga bih ja kao Alija Abdulaha u "Banović Strahinja"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.