Mladi matematičari doneli nove medalje sa takmičenja u Kazahstanu

Ekipa matematičke gimnazije osvojila je prvo mesto na Međunarodnoj Žautikovskoj olimpijadi iz matematike, fizike i informatike, održanoj u Kazahstanu.
Pojedinačne zlatne medalje su osvojili Pavle Martinović, Aleksa Milojević, Igor Medvedev, Dušan Đorđević i Vuk Radović.
 
Bronzane medalje su pripale Aleksi Milisavljeviću i Filipu Vesoviću, dok je Pavle Martinović osvojio specijalnu nagradu za originalno rešenje najtežeg zadatka.
 
Lider tima je prof. dr Boban Marinković. 
 
Međunarodna Žautikovska olimpijada iz matematike, fizike i informatike održana je u Kazahstanu (Alma Ata), od 12. do 17. januara 2017. godine.
  • Novosadjanka

    18.01.2017 13:37
    Geografija
    Alma Ata se nakon raspada SSSR-a zove Almati.
  • TK

    18.01.2017 10:59
    pametnice naše
    cestitke mladim matematičarima i krivo mi je sto tako šturi tekst dajete. Cetiri recenice naspram pisanija o politickim temama, gde, posle prvog pasusa (od desetak) prestanem da čitam. Mogli ste intervju da napravite, da vise saznamo o toj deci...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.