Jeremić: Pobediću Vučića na izborima

Budući kandidat za predsednika Srbije Vuk Jeremić izjavio je da je uveren da će se premijer Aleksandar Vučić kandidovati za predsednika Srbije i da ga može pobediti.
On je u intervjuu za nedeljnik NIN rekao da su on i Vučić politički i vrednosno dva potpuno različita sveta i da svojom kandidaturom želi da stane na put ubrzanoj personalizaciji vlasti i države.
 
Jeremić je rekao i da će ukoliko se ombudsman Saša Janković i zvanično bude kandidovao za predsednika i ušao u drugi krug protiv kandidata vlasti, podržati Jankovića bezrezervno i bez ikakvih preduslova.
 
"Mislim da on dobro obavlja posao ombudsmana. Nas dvojica smo se jednom videli i razgovarali i kada je reč o vladavini prava, ljudskim pravima i značaju institucija u ovoj državi, u potpunosti smo se složili", rekao je Jeremić.
 
On je kazao i da ga nije iznenadila odluka Demokratske stranke da podrži Jankovića. Kako je naveo, sa liderom DS Draganom Šutanovcem jednom je razgovarao pre dva meseca kada mu je Šutanovac rekao da razmatra mogućnost da se kandiduje i da će ga zvati nakon što mu stvari budu jasnije. "To nije učinio. A iz medija sam saznao da je DS odlučio da podrži Jankovića. Šteta što Šutanovac nije pokušao da se na bilo koji način dogovorimo, ali na kraju to je legitimna odluka vrha DS i ja je poštujem", kazao je Jeremić.
 
On je naveo i da je razgovarao i sa liderom Socijaldemokratske stranke Borisom Tadićem nekoliko puta i da je odluka SDS-a na organima te stranke.
 
Kako je naveo, imao je nekoliko sastanaka i sa rukovodstvom "Dosta je bilo" i da među njima nema bitnih razlika što se tiče glavnih programskih i vrednosnih opredeljenja. Na pitanje da li to može da se protumači kao da je rekao da će ga DJB podržati, Jeremić je kazao da ne bi bilo korektno da nekome stavlja nešto u usta ili nameće bilo kakve odluke.
 
Govoreći o finansiranju kampanje, on je kazao da će to biti isključivo iz domaćih izvora i u skladu sa zakonom koji to reguliše.
  • VecaVeverica

    20.01.2017 18:17
    O kakvoj ubrzanoj personalizaciji vlasti priča ovaj čovek? Ko zna šta je sanjao kada priča o personalizaciji vlasti?
  • Ime!

    19.01.2017 17:22
    Protiv zapadnjaka
    Limanac - amerikanac. Glasati za Jermića, nekog ko je toliko odn NATo-u a samim tim i bombardovanju ovog naroda - to mogu samo zavedeni ljudi.
    Odavno se on deklarisao i ko je i šta je.
    Već se sada zna ko će pobediti, samo mi treba da izađemo i damo legitimitet administratoru baze glasačkih podataka.
  • Limanac

    19.01.2017 14:39
    @Piplfoks
    Jel dobar sendvič? Uzmi i malo majoneza!!

    Jeremić prema svim istraživanjima javnog mnjenja jedini može da porazi kandidata SNS (osim Vučića). Plafon za Sašu Jankovića je 10%

    Da li jeremić dovoljno dobar? Pa bolji je od postojećih za 5 klasa, tako da, nema dileme za koga treba glasati.

    Takođe sam siguran da postoji dil između Jankovića i Jeremića. Naime, cilj Jankovića je da što više bivših "belih listića" izađe na birališta. A onda, u drugom krugu da dokusure Nikolića tako što će Janković javno podržati Jeremića.

    Ako AV proceni da je đavo odneo šalu, i sam će se kandidovati i izazvati raskol u SNS, po cenu izbegavanja poraza na predesdničkim izborima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.