Deca kamenovala autobus sa Srbima

Autobus koji je prevozio Srbe iz Orahovca i Velike Hoče kamenovan je kada se pedesetak meštana vraćalo iz Kosovske Mitrovice, pišu Novosti.
Prema rečima Dejana Baljoševića, radnika opštine Orahovac, incident se dogodio kada su albanska deca poređana pored puta na izlazu iz Mitrovice gađala kamenicama i ledenim grudvama autobus na kojem je polomljena šoferšajbna.
 
"Usledilo je šikaniranje vozača i putnika od strane kosovske policije kod Vučitrna, kada je vozač stao da prijavi incident. Prvo su ga ispitivali zašto odmah nije prijavio napad i što vozi autobus sa polomljenom šoferšajbnom“, kaže Baljošević. 
 
Tenzije posle hapšenja Haradinaja, dešavanja oko voza i zida kod mosta na Ibru odražavaju se na srpske sredine južno od Ibra, koje su i najugroženije, kažu Srbi iz Velike Hoče i Orahovca, gde u izolaciji živi oko 1.000 Srba. 
 
Dodaju da je posle kamenovanja autobusa juče ujutru usledila dodatna provokacija Albanaca, kada je na trafostanici u Orahovcu koja predstavlja etničku liniju razgraničenja osvanuo uvredljiv grafit na lošem srpskom jeziku: "Koji je najveći albanski dron, srpski voz".
  • Labud

    20.01.2017 11:08
    Ako hoćeš da ti evropa i amerika budu prijatelji i da te podržavaju i brane onda tako moraš vaspitati decu. To je pravi put. Mi sve radimo naopako učimo decu nekoj nepostojećoj toleranciji, učimo decu da su svi isti a znamo da nijedno ni drugo nije tačno. Da su nekog povredili ili ubili podrška bi bila još jača. Ma koliko sve ovo napisano zvuči neverovatno u stvarnom svetu koji mi ne želimo da gledamo stvari funkcionišu samo i isključivo na taj način.
  • mile

    20.01.2017 10:40
    Treba Ih maltretirati dokle kod nas oni I ova vlada ZAJEBAVAJU I SRBUJU na nasu stetu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.