Zbog hladnoće pustoše šume u Pomoravlju i Jagodini

Izuzetno niske temperaure zatekle su nespremna mnoga domaćinstva u Jagodini i Pomoravlju, koja se greju na drva, pa su sa prvim višim temperaturama, sa motornim testerama i sekirama krenuli u šumu.
"Računali smo da sa drvima koje smo jesenas pripremili možemo izdržati do marta, međutim od Božića naovamo bilo je izuzetno hladno i potrošili smo tri puta više nego što smo planirali", izjavio je jedan drvoseča kraj tek oborenog stabla topole kraj Velike Morave.
 
Zbog leda na putevima, do grada teško stižu i prodavaci drva. Ako koji stigne, uglavnom se sve proda odmah u jutarnjim satima, a cena za kubik je od 40 do 45 evra, u zavisnosti od vrste drveta.
 
Tanke su zalihe i uglja na stovarištima, "ali ni narod nema para, potrošilo se za Božić i slave, pa se kupuje na lopate", ističu prodavaci uglja, a neki od njih, da bi izašli u susret građanima sa manje para, kako kažu, prodaju ugalj i na džakove.
 
U Elektrodistribuciji Jagodine, koja uz ovaj grad pokriva još nekoliko opština u Pomoravskom okrugu, ističu da je potrošnja struje ovog meseca povećana oko 30 odsto. Zbog niske temperature, objašnjavaju, ali i zbog velikog broja građana koji su se, nezadovoljni cenom, isključili sa gradske toplane ili odustali od grejanja na gas.
 
Oni koji imaju mogućnosti, u svojim domovima, greju se na struju, a dogrevaju na gas, drva i ugalj, kažu Jagodinci.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija