Formiran novi poslanički klub "Za spas Srbije"

U Skupštini Srbije danas je formiran novi poslanički klub "Za spas Srbije" čiji će predsednik biti bivša predsednica Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković Ivić.
U poslaničkom klubu su i Djordje Vukadinović i bivša poslanica Socijalističke partije Srbije Dijana Vukomanović. U klubu su i dva poslanika Nove Srbije Miroslav Markićević, koji će biti zamenik šefa poslaničke grupe i Goran Pekarski. Njima će se, kako je rečeno, najverovatnije pridružiti i bivši funkcioner i poslanik DSS-a Slaviša Ristić.
 
Kako su istakli na konferenciji za novinare, to nije klub kandidata za predsednika Srbije Vuka Jeremića, kako su pojedini mediji navodili, već klub opozicionih poslanika koji se bore za promene. Sanda Rašković Ivić je kazala da lično podržava kandidaturu Vuka Jeremića, kao i da će mu možda i ostali članovi tog kluba pružiti podršku, a da sigurno neće podržati kandidata vladajuće koalicije.
 
Poslanik Goran Pekarski je rekao da NS još nije zauzela stav o tome koga će podržati i da ne želi da iznosi svoje lično mišljenje. On je naveo da će se pridržavati stranačkih odluka koje treba da budu donete kada budu poznati svi predsednički kandidati.
 
Kako je navela Dijana Vukomanović, formiranje kluba nije registracija nove stranke, ni vlasništvo jednog čoveka i u njemu su poslanici koji "neće i ne žele više da ćute, već da pričaju o temama koje tište gradjane". Poslanik NS Miroslav Markićević rekao je da je istupanjem iz vladajuće koalicje "skinuo veliko breme sa ledja" i da misli da će sada kada je deo novog kluba imati veću slobodu da priča u Skupštini.
 
Miroslav Markićević i Goran Pekarski su jedini od pet poslanika NS ostali privrženi Velimiru Iliću. Ilić je pre nekoliko dana prestao da podržava vladajuću Srpsku narednu stranku na čijoj listi je bio na poslednjim parlamentarnim izborima. Sa njegovim kritikama na račun premijera Aleksandar Vučića nije se složilo troje poslanika NS, zbog čega je ostao bez poslaničkog kluba u parlamentu, povodom čega je rekao da će ta stranka napraviti još veći i bolji poslanički klub.
  • AleksandarVojvođanin

    03.02.2017 22:02
    Urnebes u prestonici
    Koliko čovek-građanin mora biti poremećen, da samo pomisli da, ovo što se dešava južno od Save i Dunava, je normalno i da ima za cilj spasavanje bilo čega, a kamoli države i društva!?
  • Nervirac

    03.02.2017 20:46
    Srbiju moze da spasi samo rusenje plafona za vreme zasedanja. Mada, i to je pod znakom pitanja, zavisi da li ima kvoruma. Zuti, jel se secate glasanja iz letovalista? Sram da vas bude, zbog vas su ovi antihristi vaskrsli.
  • ivan s

    03.02.2017 19:53
    pojas za spasavanje
    Gledam nešto sastav parlamenta, došli iz Knina, Grahova, sišli sa Glamoča i došli u Beograd da spasavaju Srbiju. Ako je oni ne spasu, onda stvarno ne znam ko će.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.