Usklađivanje penzija vojnih lica do kraja 2017. godine

Vojni penzioneri i članovi njihovih porodica do kraja ove godine moći će da podnesu zahteve i zaključuju ugovore o vansudskom poravnanju, saopštio je danas Republički Fond za penziono i zdravstveno osiguranje Srbije.
Obrazac zahteva se može preuzeti sa zvaničnog sajta Fonda www.pio.rs ili u svakoj filijali Fonda. 
 
"Vlada Srbije je, zbog velikog interesovanja vojnih penzionera da se produži rok za podnošenje zahteva i zaključivanje ugovora o vansudskom poravnanju, donela Zaključak 31. januara 2017. godine, kojim je produžen rok za podnošenje zahteva za isplatu razlike penzije po osnovu vanrednog uskladjivanja penzija profesionalnih vojnih lica, zaključno sa 31. decembrom", navodi PIO Fond.
 
PIO Fond navodi i da bi korisnici vojnih penzija, odnosno članovi njihovih porodica, trebalo da se obrate nadležnoj filijali Fonda radi podnošenja Zahteva za isplatu razlike penzije po osnovu vanrednog uskladjivanja penzija, na osnovu čega će biti zaključen ugovor o vansudskom poravnanju.
  • Predlog

    10.02.2017 23:51
    A što ih ne uskladite i po drugom osnovu sa ostalim penzionerima kojima se za prosek penzije računa prosek uplata celog staža osigurnja?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija