Za Kosovo se ne bi borilo 73 odsto građana Srbije

Velika većina građana Srbije smatra da ne bi bilo opravdano ući u oružanih sukob da bi Kosovo i Metohija ostali u sastavu Srbije, pokazuje istraživanje Beogradskog centra za bezbednosnu politiku.
Da ne bi trebalo ići u rat zbog KiM smatra 73 odsto anketiranih, 17 odsto "ne zna" a 10 odsto smatra da bi trebalo.
 
Prema istraživanju, ni većina glasača desničarskih stranka poput SRS i Dveri ne bi bila spremna da se lati oružja zbog južne srpske pokrajine, piše "Blic".
 
Najratoborniji su mladi od 18 do 29 godina od kojih bi 15 odsto išlo u rat zbog Kosova, pokazuje istraživanje koje je urađeno uz podršku Ministarstva spoljnih poslova Norveške u periodu od 26. decembra do 14. januara na uzorku od 1.403 punoletnih stanovnika Srbije. Među zagovornicima rata najviše je ispitanika sa samo osnovnom školom ili nezavršenim fakultetom. 
 
Kada je reč o pripadnicima stranaka, 70,6 ispitanika iz SNS smatra da nije opravdano ući u oružani sukob kako bi KiM ostao u sastavu Srbije, kod DS je taj procenat 86,5 odsto, a ovakav stav ima i 70,2 odsto ispitanika is koalicije SPS-PUPS-JS. Za Kosovo ne bi ratovalo 57,5 odsto ispitanika iz Dveri, 87 odsto iz LDP, SDS i LSV kao ni 50 odsto iz SRS.
 
Najveći procenat negativnih odgovora na ovo pitanje dali su ispitanici iz DJB - čak 96 odsto.
  • AleksandarVojvođanin

    16.02.2017 22:51
    U dobrom pravcu!
    Srbija je na dobrom putu jer će otprilike isti procenat, dobiti Saša Janković, na predsedničkim izborima!
  • Дођош

    16.02.2017 20:59
    @juznjak
    Молим Те не генерализуј. Да си био на вуковарском ратишту, знао би шта се и како дешавало.

    Све најбоље Ти желим и само да рата више не буде, јер и после сваког рата, мора се опет сести и договорити. Зато је боље сести и договорити се пре, а рат избећи, јер рат је неком рат, а неком брат. Обичан народ губи на обе стране и не жели га.
  • Južnjak

    16.02.2017 18:35
    Vojvosađan I šta si napisao? Da će te vi da branite samo sebe... Mi od vas nismo ni očekivali pomoć. Zna južnjak da ne sme da se osloni na kilave i sebične severnjake. Sada smo se baš potresli zbog te novootkrivene činjenice. Očistili i predali na upravu Zengama. Bolje da i ne dolazite da ne "očistite i predate na upravu" Rosu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija