Kandidatura Nikolića: Vučić bez komentara, Dačić razočaran, Vulin o izdaji

Kandidat SNS-a za predsedničke izbore Aleksandar Vučić nije želeo da komentariše navode da će se za izbore kandidovati i aktuelni predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Nikolić poslednjih meseci nije krio želju da ponovo bude predsednički kandidat, a u utorak je izjavio da Vučić može da pobedi, čak i lakše od njega, ali da ipak i on to može. Na pitanje da li postoji mogućnost da ne sarađuje sa Vučićem ako Vučić bude kandidat, kratko je odgovorio: "Ne postoji".

Lider SPS Ivica Dačić ocenio je da je, ako je vest o kandidovanju Nikolića tačna, sramotno da se on time pridružuje plejadi kandidata koji su protiv Vučića.

"Više puta sam isticao da je za Srbiju najbolje da se sačuva politička stabilnost putem kandidature čoveka koji uživa najveću podršku naroda, a to je nesumnjivo Vučić", rekao je Dačić i istakao da će, ako se Nikolić zaista kandiduje protiv Vučića, on lično i ceo SPS, kao i Dragan Marković Palma i Jedinstvena Srbija, još snažnije podržati Vučića.

"Jedino logično i racionalno je da kandidat bude onaj koji će pobediti, sa ili bez Nikolića, svejedno. A šta će uraditi Nikolić bez Vučića i to je jasno, ništa, samo će pomoći onima koji su protiv Vučića. I to bezuspešno", zaključio je Dačić.

Predsednik Pokreta socijalista, koalicionog partnera SNS, Aleksandar Vulin izjavio je da ako se Nikolić zaista kandiduje za predsednika onda će biti jasno da Aleksandra Vučića izdaju političari. Prema Vulinovim rečima, Nikolić će se, ako tako uradi, svrstati na stranu Jankovića i Jeremića.

"Aleksandar Vučić je izbor Srbije, njena odluka da bude stabilna i čvrsta i zato neće ostati sam. U meni lično i u PS ima saveznika i saborca", rekao je Vulin.

Predsedništvo SNS je nа sednici održanoj u utorak odlučilo da za predsednikа Srbije, kаo svog kаndidаtа, istаkne Aleksаndrа Vučićа i tа odlukа donetа je jednoglаsno.

  • Branko NS

    18.02.2017 22:17
    Na slici braća Daltoni
    Lopove u zatvore. Janković za predsednika
  • Miloslav

    18.02.2017 14:40
    čobanski fazoni
    Zašto se Toma ne bi kandidovao? Lepo mu. Zeznuo se kada je SNS predao AVu i sada mu je prilika da se bar malo revanšira. Bar da napravi pometnju. Nije Toma izdao AVa nego je AV otkačio Tomu a Dačići i ostali oko njih samo mešetare ne bi li profitirali na sledećim izborima. Sad nas ubeđuju da ćemo bez AVa propasti, da AV jedini može da spasi Srbiju. Tako su nas ubeđivali onomad da samo Sloba može da Spasi Srbe i Srbiju. Sećate se? Pa, kako smo prošli?
    Mante se despota, kraljeva i careva. Dok u Srbiji ne bude istinske demokratije, nema nam pomoći. Mladost ove zemlje to prepoznaje. Zato odavde beži sve mlado što iole vredi.
  • Juznjak

    17.02.2017 17:27
    @Vojvodina Republika Ko kaže da je Vojvodina bila razvijeniji region od kraljevine Srbije? Ta vaša mantra je odavno prevaziđena.

    @Vojvosadjan Nije Srbija lider u bdp niti je Babusnica vodeći region. Ali
    hoće tako Vojvodjani da nabedjuju da se rekao nešto što nisi.
    Sada odoh na južne vesti da prenesem vaše tvrdnje da je Vojvodina centar sveta i glavna ekonomska snaga u univerzumu.

    @Vlada Hajde brže malo sa tim odlaskom






Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.