VIDEO: Nikolić se kandiduje "ako se ne dogovori sa Vučićem"

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je za Sputnjik da postoji mogućnost da se kandiduje za predsednika Srbije i da to zavisi od njegovog odnosa s premijerom Aleksandrom Vučićem.
"Mi smo imali različite vrste dogovora. Bio sam ubeđen da u vezi s predsedničkim izborima sprovodimo isti plan. Onda se ispostavilo da to nije baš onako kako smo se neprekidno dogovarali… Mi smo se nedavno sastali i meni je Aleksandar napisao na papiru na šta je spreman", rekao je Nikolić u intevjuu za Sputnjik.
 
U razgovoru koji je vođen pred sednicu Glavnog odbora SNS-a, Nikolić je rekao da mu je Vučić otvoreno pisao da treba da nastave da rade zajedno i da je spreman da podrži i sprovede svaku njegovu inicijativu.
 
 "Ja sam onda njemu napisao šta ja mislim da je nastavak naše dalje saradnje - to su bile samo dve varijante: jedna je bila da se ja kandidujem za predsednika, a on da me podrži, druga da se on kandiduje i da ga ja podržim, s tim što onda sa pravom očekujem da se vratim na funkciju predsednika SNS-a i da mi poveri mandat kao predsedniku SNS-a za sastav nove Vlade, koja bi ostala bez premijera njegovim izborom za predsednika", rekao je Nikolić.
 
Upitan da li je od premijera dobio odgovor da je to nemoguće ili neku ponudu, Nikolić je rekao da još nije dobio konkretan odgovor Vučića, izuzev ovog što predstavlja nastavak petogodišnje kampanje protiv njega od pojedinih članova SNS-a.
 
"I nastavak skoro jednogodišnje kampanje protiv mog kandidovanja i eventualnog izbora za predsednika Republike. Mislim da to možemo da se dogovorimo do sednice Glavnog odbora SNS-a. Možemo i posle sednice, ali pretpostavljam da je Aleksandar Vučić odlučio da se ne dogovorimo", rekao je Nikolić u intervjuu koji je ranije danas dao Sputnjiku, pre sednice GO.
 
Ceo intervju pročitajte OVDE.
 
 
Glavni odbor SNS jednoglasno je izglasao danas lidera stranke Aleksandra Vučića za kandidata na izborima za predsednika Srbije, a on je tom prilikom rekao da je spreman da "blisko sarađuje" sa Tomislavom Nikolićem.
 
  • Мунгос

    18.02.2017 10:33
    Демонкратија
    @ Huncut,
    Сећам се тих 90 тих година, стварно је било тешко, неко добије 1.800.000 гласова, а вас психотерапеут кроз елитне медије смирује седативима на бази хипнозе „биће боље, наставите да дувате у пиштаљку“.
    Ово је сада један период познат у савременој медицини као синдром „џабе сте дували“, али покушајте да то преокренете у своју корист, ви то можете.
    Угледајте се и ви на ваше политичаре прелетачевиће из ДС и ЛСВ у СНС, то је први корак иако ви немате новчану стимулацију као они. Претходно морате преуредити Ваш морални компас који не треба баш увек да показује север. У новоговору који је увела Европска Унија постоји један моћан термин који се зове „демократски дефицит“ – то је период када укинете демократију док не завршите посао, када се посао заврши, враћај демократију на сцену, пуштајте паролу: „а сада Поштено“.
  • nss

    18.02.2017 09:23
    nss
    oni se dogovaraju..oko cega....ko ce sta da otme za sebe i svoju familiju...necuveno
  • Недељко

    18.02.2017 06:33
    Ја за председника
    С обзиром да Војводина нема ни једног свог кандидата, и са обзиром на то да од њих не могу бити гори, можда се кандидујем за председника. Не могу да победим, али могу да кварим.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.