Nestašica lekova se ne očekuje

Direktorka Farmaceutske komore Srbije Svetlana Stojkov izjavila je danas da ne očekuje nestašice lekova, bez obzira na tešku situaciju u državnim apotekama i blokadu računa u mnogima od njih, ali da očekuje pad kvaliteta u farmaceutskim uslugama.
Ona kaže da su na tešku situaciju u državnim apotekama ukazivali nadležnim institucijama poslednjih meseci i godina, ali da se stanje nije poboljšalo. "Jedini način da se poboljša situacija je donošenje odgovarajuće zakonske regulative koja bi omogućila nesmetan rad i nesmetan način pružanja farmaceutske zdravstvene zaštite i u državnim, i u privatnim apotekama", rekla je Stojkov za Tanjug.
 
Najteža situacija je, kako kaže, u Apotekarskoj ustanovi Pančevo, koja je u blokadi od 2015 godine. "Celoupan državni sektor je ugrožen i ukoliko se ne promene uslovi poslovanja, a oni se najviše tiču načina nabavke lekova, bojim se da će celokupan državni sektor apotekarstva biti dodatno ugrožen", naglasila je Stojkov.
 
Ona kaže da su privatne i državne apoteke u neravnopravnom položaju, jer su državne apoteke u obavezi da sprovode centralne javne nabavke, što im dodatno otežava poslovanje.
 
Farmaceutska komora Srbije danas obeležava 20 godina postojanja. Osnovana je 24. februara 1997. godine.
  • ĐURA

    25.02.2017 13:58
    NE BRINITE za LEKOVE
    "Novosadska skupština je raspisala javnu nabavku za restoran sa tradicionalnom vojvođanskom kuhinjom. "
  • Perica

    25.02.2017 12:31
    #####
    Što Lekova nema, ZABOLIVAS DUPE!!!!
    Važnoje da se SPREMATE za IZBORE i koće koga više da ISPLJUJE
    i SLAŽE GLASAĆE!!!!!Reko bih vam da ste BANDA ali neću!!!
    Mada znam da se nebi uvredili,viste zaštićeni ko BELI MEDVEDI....
  • NS

    25.02.2017 12:20
    "Sinkuma 4"
    Nema već mesecima!!!!!!!!!!Monopolisan je!?
    Moram da kupujem ispod tezge "Sintrom 4"po 550 din,
    jer mu takozvana država neda da se REGISTRUJE!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.