Parlamentarnih izbora neće biti, samo predsedničkih

Parlamentarnih izbora ove godine neće biti, već samo predsedničkih.

Lider Srpske napredne stranke i budući kandidat za predsednika Srbije Aleksandar Vučić bi trebalo najverovatnije sutra da javnosti, ali i političkim partnerima i rivalima, saopšti odluku da će biti raspisana samo trka za predsednika države, javlja Sputnjik.

Vladajuća koalicija je proteklih dana bila podeljena oko toga da li bi trebalo da se i ove godine, istovremeno sa predsedničkim, održe i izbori za republički parlament.

Sputnjik podseća da su za tu opciju bili Jedinstvena Srbija Dragana Markovića Palme, Krkobabićev PUPS i Karićev Pokret snaga Srbije, koji su čak i javno apelovali na Vučića da utiče na raspisivanje parlamentarnih izbora. Navodno, i deo SNS je zagovarao tu opciju.

Vučić je prelomio da će biti stabilnija situacija u državi ukoliko se održe samo izbori za šefa države. Preteglo je i stanovište da u vreme regionalnih potresa, političke krize u Bosni i Hercegovini, zaoštrenog stanja na Kosovu i Metohiji, ne bi bilo svrsishodno da se čak ni privremeno pravi vakuum u svim vodećim državnim institucijama.

  • Prečanin

    27.02.2017 22:25
    Nešto sam računao,
    koliko me ..bavate od 1991, dakle nekih četvrt veka, dođete mi najmanje jedan dvosoban stan u novogradnji. Kad dodam tome i mobilizacije, bombardovanja i (ne)materijalnu štetu od vaših tupavih poteza i izjava, moj glas (bilo kome) vredi 20 000 evra/dolara (uz pomenuti stan, naravno). Kamate se patriotski odričem. Otvoren sam za ponude.
  • neznanko

    27.02.2017 09:26
    A može li narod da utiče odnosno da se izbori za parlamentarne izbore u istom momentu?
    Ako... kako?
  • nss

    27.02.2017 06:53
    nss
    a nema para za plate i penzije? naravno da nema kada kupujes glasove a tvoji ucenjuju po firmama za potpise....sram vas bilo bagro nesposobna

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.