Beli Preletačević proglašen za predsedničkog kandidata, do sada 11 potvrđenih

Republička izborna komisija večeras je proglasila predsedničku kandidaturu Luke Maksimovića, zvanog Ljubiša Preletačević Beli, ispred Grupe građana "Beli - samo jako"
Za to je glasalo 19 članova RIK-a, dok su dva bila protiv.
 
Nakon burne sednice, RIK je od nekoliko predloga usvojio onaj kojim je proglasio kandidaturu grupe građana "Ljubiša Preletačević Beli - Beli samo jako". Glavna zamerka je bila što u izjavama i potpisima ne stoji Grupa građana, izjavila je na sednici Željka Radeta iz Srpske radikalne stranke. Predlog za kandidaturu Peletačevića podneli su Vesna Rakić Vodinelić, ispred izbornog štaba Saše Jankovića, Vlada Gajić, član RIK-a u ime Pokreta dosta je bilo i Miljkan Karliči iz Socijalističke partije Srbije.
 
Sednica je trajala oko dva sata i bila je obeležena burnom raspravom, a Radeta, inače predstavnica Srpske radikalne stranke, kandidaturu Maksimovića ocenila je kao neozbiljnu. Pojedini članovi RIK-a su to opovrgli navodeći da se neozbiljnim ne mogu nazvati 12.610 građana koji su podržali tog predsedničkg kandidata.
 
Sednica RIK na kojoj se raspravljalo o kandidaturi Belog, na dnevnom redu je imala predlog da u roku od 48 sati preda novih 10.000 potpisa. Iako je bilo najavljeno da će na prvoj sednici RIK danas prepodne biti raspravljano o kandidaturi Ljubiše Preletačevića Belog, to se nije dogodilo, jer kako je za Danas rekao Ivan Ninić iz RIK, članovi su uoči sednice dobili usmeno saopštenje da je njegova kandidatura na proveri u Ministarstvu za državnu upravu.
 
To je, prema njegovim rečima, u koliziji sa objavom da isprave koje je ovaj kandidat podneo, nisu ispravne. "Jer, ako nisu validne zbog čega su poslate u Ministarstvo uprave na proveru", napominje sagovornik Danasa. On ističe da će krajnji ishod u vezi sa kandidaturom biti politička, a ne pravna odluka, koja će biti doneta preglasavanjem članova RIK. 
 
Naredna sednica RIK zakazana je za 21 čas.
 
 
 
Rok za predaju potpisa Republičkoj izbornoj komisiji za kandidature na predsedničkim izborima istekao je u ponoć, a za sada je proglašeno jedanaest kandidata. Podsetimo, Republička izborna komisija danas je proglasila kandidaturu Milana Stamatovića ispred Grupe građana "Za zdravu Srbiju - Milan Stamatović", predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka i predsednika Narodnog slobodarskog pokreta Miroslava Parovića. Prethodno su proglašene kandidature lidera SNS Aleksandra Vučića, koji je zajednički kandidat vladajuće koalicije, Saše Jankovića, koga je za predsednika Srbije predložila Grupa građana "Za Srbiju bez straha" i lidera radikala Vojislava Šešelja. Proglašene su i kandidature Vuka Jeremića, koga je predložila Grupa građana "Moramo bolje",  funkcionera Demokratske stranke Srbije (DSS) Aleksandra Popovića, predsednika pokreta Dveri Boška Obradovića i predsednika Dosta je bilo Saše Radulovića. 
 
Potpise je juče predao i Predrag Vučetić iz Kruševca. Od kandidature su u međuvremenu odustali Bratislav Jugović koji je podržao Stamatovića, zatim i Željko Veselinović, Dušan Janjić i Vladimir Rajčić.
 
Iako su najavili da će se kandidovati, u zakonskom roku potpise nisu predali Nikola Sandulović, predsednik Republikanske stranke, Danijela Sremac iz SAD i Mila Alečković ispred pokreta Otadžbina. 

Komentari 101

  • Marta

    17.03.2017 16:56
    Hajde
    Malo teorije zavere? A šta ako je gospodin Luka u stvari sns čovek? Ili neko kome su dobro platili da malo razvodni situaciju oko Jankovica ( koji je ozbiljan protiv kandidat Vučicu u eventualnom 2 krugu), da odvuče deo glasača koje bi SJ dobio ako udje u 2 krug. Ovako ako u 2 krug udju Beli i Vučic, izvesno je ko dobija.
  • Podbarac

    17.03.2017 09:45
    Ala botovi rade!
    Sve pršti kolko im se usijale tasterčići!
    Znači preplašio čika-Beli sve! E tako se to radi, sinovac - samo jako!
    Dosta je bilo i crvenih i zelenih i žutih i crnih i šarenih i naših i njihih i ne znam već kojih - svi se izmigoljili iz istog lonca, a mi i država i dalje u čabru!

    !!! SVI ZA BELOG !!!
  • Rusofil_IQ0

    17.03.2017 03:40
    I ja sam odavno izgubio svake nade u ovaj narod, elita nam je sljam tezak, ne ocekujem da nam preko noci bude bolje jer ovde ima toliko smradova i olosa koji nisu uhapseni i oneseni 90-tih po banderama, da su se za zadnjih 20+ godina namnozili ko PACOVI!

    Realno ako ocekujemo da nam dete sutra ima zivot ovde mozda je ovo zadnja sansa, ne zna nas, vec za neke naredne narastaje koji se nece radjati u drzavi koja ti SVE otima, laze te, manipulise, cini da mrizis sve susede i tera u rat!

    GLASAJTE ZA BELOG da takvima jednom kazemo DOSTA!! nije nikom do zore sijala nece ni VAMA, DB-ska stoko sa svim svojim botovima i smradovima!
    A ako vec doce da rata odcepicemo se ili emigrirati svi pa nek se stakori ujedaju medjusobno!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.