Preletačević ostaje kandidat, RIK odbio prigovor Miroja Jovanovića

Republička izborna komisija odbila je prigovor na predsedničku kandidaturu Luke Maksimovića, zvanog Ljubiša Preletačević Beli, koji je podneo Miroje Jovanović iz Treće Srbije, u svojstvu birača.
Članovi RIK iz SRS predložili su da se prigovor usvoji, ali za takav predlog nije bilo većine. Zamenica predsednika RIK iz SRS Željka Radeta rekla je da su u prigovoru nabrojane one nepravilnosti na kandidaturu Maksimovića na koje su ukazali i radikali.
 
Jovanović je na Fejsbuk stranicu postavio fotografije teksta prigovora koji sadrži 18 tačaka.
 
"Sine Luka, dobio si od čike prigovor na kandidaturicu. Reko da te jutros obradujem i razbudim bolje od kafice. Ljubi čika Miroje! #samojako", napisao je Jovanović na svom profilu na Fejsbuku.
 
Miroje Jovanović bio je pomoćnik gradonačelnika Novog Sada u prošlom sazivu. On je u tom periodu bio i blizak saradnik sadašnjeg predsednika Treće Srbije Miroslava Parovića, koga je kandidovala koalicija Narodni slobodarski pokret.
 
Pokret Dosta je bilo optužio je sinoć vlasti u Srbiji da pripremaju obaranje predsedničke kandidature Ljubiše Preletačevića Belog, iako je RIK proglasio njegovu kandidaturu. "Članovi RIK iz Srpske napredne stranke (SNS), Socijalističke partije Srbije (SPS) i Srpske radikalne stranke (SRS) razradili su taktiku obaranja kandidature Ljubiše Preletačevića Belog", naveo je taj pokret na svom portalu.
 
Ocenjuje se da je "očigledna ideja da neko od SNS satelita podnese tužbu Upravnom sudu, koji bi onda iz čisto formalnih razloga definitivno osporio kandidaturu Belog i isključio ga iz predsedničke trke".
  • ex chapman

    15.03.2017 15:39
    @miki
    ala si ti... nije ovo puko zezanje. g. Preletačević zaista želi da profitira od politike. pruža narodu zabavu, za uzvrat dobija glasove i sa njima postaje ozbiljan igrač na političkoj sceni. ono što ga razlikuje od svih ostalih je iskrenost - kroz šalu (u kojoj uvek ima i zbilje) g, Preletačević jasno pokazuje da se plitikom bavi (kao i svi) isključivo iz ličnog interesa. ljudima se dopada ta iskrenost, i zato su glasali za njega, a glasaće i na ovim izborima. ja lično neću, ne znam ni kakva je procedura glasanja u ambasadi - nisam nikad iš'o! da mi je ovde pod nosom išao bih da glasam za g. Preletačevića. a da sam u Smrdiji glasao bih tako što bih odmah pobegao u inostranstvo. NIKO ko je POŠTEN nema NIKAKVOG RAZLOGA da u Smrdiji OSTANE! 100 puta je lakše naći mesto pod suncem u inostranstvu nego iz godine u godinu i iz generacije u generaciju trpeti torturu!
  • đokica

    15.03.2017 14:35
    ako te SAVETUJE SRĐAN...
    Srđan OTPORAŠ,onda piši PROPALO....zbogom
  • @zezanje

    15.03.2017 12:07
    Pozdravi opoziciju koja je toliko sujetna i zeljna fotelja da ne mogu da se dogovore i podrze jednog kandidata. Da su to uradili , Beli se ne bi ni kandidovao.
    Ovako, mi cemo radije za Belog nego za alave sujetne foteljase

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija