REM zabranio emitovanje Vučićevog spota zbog reči "peder"

Regulatorno telo za elektronske medije naložilo je danas elektronskim medijima da u roku od 24 sata obustave emitovanje predizbornog spota predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića, u kojem se pominje "Vučiću pederu", zbog kršenja Zakona o oglašavanju.
Na sajtu REM-a se navodi da je to usledilo posle reakcija jednog broja nevladinih organizacija koje se bave zaštitom prava LGBT populacije. Utvrđeno je da se na samom kraju spota sa televizijskog ekrana u kafiću, u kome se radnja odigrava, u više navrata čuje uzvikivanje sa stadiona "Vučiću pederu".
 
Takvim sadržajem je, kažu, povređena odredba člana Zakona o oglašavanju u kome se precizira da "oglasna poruka ne sme da sadrži izjave ili vizuelno predstavljanje koje se može smatrati uvredljivim", bez obzira što je u konkretnom slučaju, u spotu predsedničkog kandidata, skandiranje potpuno individualizovano.
 
SNS:Odluka REM-a skandalozna, ali ćemo je poštovati
 
Srpska napredna stranka poštovaće odluku Regulatornog tela za elektronske medije, ali i ocenuje da očigeldno postoji pravilo - zabraniti sve spotove SNS.
 
SNS u saopštenju navodi da će poštovati odluke državnih organa, pa i REM-a, o neemitovanju spota. "Smatramo da je ta odluka skandalozna i da pokazuje da i dalje u REM-u sede oni koji podržavaju bivši dosovski režim po svaku cenu. Isto tako kao i danas, zabranili su spot Srpske napredne stranke 2012. godine", podsećaju naprednjaci.
 
Kako je rečeno očigledno je da postoji pravilo među članovima REM-a - zabraniti sve spotove SNS, "koji jedini nisu prljavi i koji jedini nisu negativni, a da, pritom, one koji su deo prljave kampanje i koji su negativni, neće ni da pogledaju".
  • Ja

    18.03.2017 19:37
    Peder je karakterna osobina, a ne sexualno opredeljenje.
  • bice jednom raj

    17.03.2017 18:52
    Rece 360 skola je obnovljeno...
    Skole po selima su tuzna slika nase zemlje. Ne zbog toga sto su ruinirane ili obnovljene (nakaradno), vec zato sto malo ima dece po tim skolama. Ima mesta po Vojvodini sa svega nekoliko djaka i moraju da loze bubnjaru kako bi ugrejali ucionicu. Nije sve bas tako napredno i taj zamajac koji premijer jedini u ovoj drzavi vidi jeste samo u njegovom beogradskom dvoristu na vodi. Mi ostali smo salas bez puta.
  • Vojvosadjan

    17.03.2017 18:10
    Ahaaa.. jel vidite vi neverne tome kako institucije rade svoj posao. Nema dva zeca, tri zeca.. Mrs dzukele! Ovamo Maricu vagine nabijaju u usta profuknjace sa stajge vec par godina i to je ok a sad kao rec peder je vajne iz REM-a toliko uznemirila da demonstriraju silu nad vladajucom strukturom. Ja ne znam stvarno, ovi ako pobede a 90% da oce, moracemo svi da stavimo prst na celu kako dalje? Ili da stavimo sto bi Balaz rekao, Gedi ali nesto drugo na celo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.