Za Vojnu gimnaziju konkurisalo više devojčica nego dečaka

Konkurs za upis u Vojnu gimnaziju je završen, tradicionalno je vladalo veliko interesovanje dečaka i devojčica za tu školu, i na jedno mesto prijavilo se devet kandidata, kaže portparol Ministarstva odbrane i Vojske Srbije Jovan Krivokapić.
"Po prvi put na konkurs za prijem u Vojnu gimnaziju prijavilo se više devojčica nego dečaka", rekao je Krivokapić za RTS i dodao da konkursi za upis na Vojnu akademiju i Medicinski fakultet VMA traju do kraja marta.
 
Pojašnjava da su razlog za tradicionalno veliko interesovanje za Vojnu gimnaziju ljubav prema uniformi, vojničkoj profesiji, odbrani zemlje, a da je dominantan motiv za one koji upisuju Vojnu akademiju i Medicinski fakultet sigurno radno mesto i mogućnost daljeg usavršavanja.
  • @Vlada

    23.03.2017 13:27
    U moje vreme, ako je nekome imalo šta da dođe iz *upeta u glavu, došlo mu je u vojsci. Ne zbog zaostatka u razvoju kako kažete, nego zbog potpuno novog socijalnog okruženja od onog što su imali kod kuće (ljudi iz cele Juge: bogati, siromašni, kulturni, prosti, obrazovani lili ne... ) deliš sa njima 24h godinu dana i prosto - počinješ da shvataš i gledaš neke stvari drugačije, što na veliku većini momaka u tim godinama ima dobar uticaj, iako to u tom trenutku nisu shvatali. Sad, kako vojske više nema - ostaju dupeglavci.
  • Vlada

    23.03.2017 13:00
    @Edipovci

    Kome je vojska potrebna da od njega načini 'muškarca', verovatno pati od ozbiljnog zaostatka u razvoju; to važi i za vas ćurke koje po tom kriterijumu birate mužjake.
  • Perpetum mobile

    22.03.2017 22:41
    Sve teče sve se menja
    Znači onaj izraz da treba imati mu*a i otići u vojsku menjamo u treba imati jajnike i otići u vojsku?
    Jao, koliko bi se izreka i izraza sad moglo izreći..... kad nas brane devojčice.
    Ako izgube, može neprijatelj i da ih.... pa da ga zadrže neko vreme.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.