Prosvetari za 31. mart najavili novi štrajk

Unija sindikata prosvetnih radnika najavila je za 31. mart štrajk u školama koje su članice ovog sindikata.
Tog dana prosvetari, članovi Unije, neće držati časove. Razlog za jednodnevni štrajk upozorenja je to što država nije ispunila sve odredbe sporazuma potpisanog sa prosvetnim sindikatima još 2015. godine, kada su okončali petomesečni štrajk.
 
Njihovi zahtevi tiču se poboljšanja materijalnog položaja prosvetnih radnika, i to uvođenjem platnih razreda, kao i isplatom jednokratne pomoći i godišnjih nagrada.
 
Predsednica Unije Jasna Janković kaže da im drugo sredstvo borbe osim zaustavljanja nastave nije preostalo.
 
"Dve godine borimo se za ostvarivanje Sporazuma o rešavanju spornih pitanja, koji je potpisan aprila 2015. Imali smo zakonske štrajkove i izlaske na ulicu", kaže Janković.
 
Preostala tri reprezentativna sindikata nisu se još izjasnila o najavljenom štrajku, ali na prethodnom, prošle nedelje, nisu učestvovali. 
 
Iz Ministarstva prosvete, međutim, poručuju da je prema Zakonu o štrajku, u školama zabranjena obustava nastave, pa bi zato nastavnici koji krše Zakon mogli snositi posledice. Dodaju i da su sindikate već upozorili da treba da obaveste članstvo o tome da obustava nastave nije u skladu sa zakonom.
  • Kole

    23.03.2017 14:45
    za kolege
    Prosvetari ajte i vi na izbore...

    svi na izbore 2.aprila...

    idemo svi da oni odu svi!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.