Pratili i snimali urednika "Južnih vesti" Predraga Blagojevića

Asocijacija onlajn medija izražava zabrinutost zbog slučaja praćenja i snimanja urednika portala "Južne vesti" Predraga Blagojevića.
Po svedočenju Blagojevića, nepoznata osoba ga je u utorak, 21. marta, uveče, snimala video kamerom iz automobila parkiranog u centru Niša, a kada je pokušao da fotografiše automobil, vozač je dao gas i pobegao.
 
Slučaj je prijavljen niškoj policiji i inspektori su iste večeri obavili razgovor sa Blagojevićem, nudeći i dodatnu policijsku zaštitu. Asocijacija onlajn medija pozdravlja brzu reakciju policije i očekuje da će nadležni u najkraćem roku rasvetliti sve okolnosti ovog događaja.
 
"Podsećamo da ovo nije izolovan slučaj, već deo rastućeg i veoma opasnog trenda u Srbiji. U junu prošle godine, novinarka Vojvođanskog istraživačko-analitičkog centra (VOICE) Maja Živanović prijavila je da je prate dvojica nepoznatih muškaraca. U avgustu, Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) obratila se Zaštitniku građana zbog sumnje da njihove novinare prati i prisluškuje BIA. U novembru, četiri novinarke Centra za istraživačko novinarstvo (CINS) primetile su da ih nepoznata lica prate i fotografišu", stoji u saopštenju AOM-a.
 
Navodi se da će "samo hitnom i efikasnom reakcijom policije i tužilaštva biti poslata nedvosmislena poruka svima koji bi pokušali da ugroze bezbednost novinara, a novinarima će se pružiti osećaj sigurnosti i poverenja u institucije koje su dužne da ih štite dok obavljaju svoj posao".
  • Joka

    24.03.2017 07:40
    Urednik je opasan po narod, a kriminalci koji rešetaju ispred vrtića nisu.Sve se nadam da će narod izaći 2. aprila i izabrati slobodu, (kakva god da je)....
  • Predragg

    24.03.2017 00:39
    Kao i u proslim slucajevima,savetujem punu internacionalizaciju problema slobode zivota i informisanja u Srbiji.Samo pravovremeno cirkularno izvestavanje svih medjunarodnih institucija i ambasada relevantnih gradjanskih drzava u nasoj zemlji o svakom napadu na demokratski poredak,moze pomeriti stvari pritiskom koje ce na Vucicev rezim izvrsiti predsednici drzava i asocijacije.
    Jeste li razmisljali zasto samo N1 TV moze normalno izvestavati u Srbiji ? .Jer su CNN i USA preozbiljan zalogaj za vlast i Vucica. Jeste li videli kazne koje su sudovi udarili novinarima i 021,kad nemaju mocnog zastitnika ? Cak je i (sada metiljavi) B92 pokleknuo.Verovatno im prete finansijskim kontrolama i sudovima.
  • Južnjak

    23.03.2017 19:32
    Jedan od retkih, ako ne i jedini portal u Srbiji koji prenosi vesti tačno i korektno, i koji ARGUMENTOVANO prenose vesti i o poziciji i opoziciji, bez ikakvog "ostrašćivanja" i prema jednima i prema drugima. Zato ih i mrze...

    JV su jedini preneli vest da je pripadnik "južne republike" pravio dar-mar po mitingu AV u Čairu i da se to moglo primetiti u direktnom tv prenosu kada je i sam AV reagovao za govornicom.
    Do konačne pobede i oslobođenja južne Srbije!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.