Radnici "Goše" počeli generalni štrajk

Radnici Fabrike šinskih vozila "Goša" u Smederevskoj Palanci od danas su u generalnom štrajku jer poslodavac ne ispunjava obaveze prema njima.
Ta fabrika u vlasništvu slovačke firme ŽOS je više godina u teškom stanju, zapošljava oko 360 radnika koji potražuju oko 30 plata, a tri godine nemaju overene zdravstvene knjižice.
 
Predsednik štrajkačkog odbora Milan Vujčić rekao je da rukovodstvo preti otkazima radnicima ako ne istupe iz štrajka. On je naveo da mu poslodavac duguje oko 650.000 dinara, a da mu plata ne prelazi 25.000 dinara.
 
"Radnici su ozlojeđeni zbog nemarnog i komotnog rukovodstva", rekao je Vujičić.
 
Podsetimo, zbog neisplaćivanja plata odnosno nemaštine, prošle nedelje se ubio jedan ranik "Goše". U međuvremenu, generalni direktor Goše Slovak Ivan Hemšild, napustio je zemlju.
  • Vojvosadjan

    28.03.2017 15:18
    Strpite se, za dve godine ce biti bolje. I sta ce vam plate, kao da zivite u Norveskoj.
  • NSadjanin

    28.03.2017 15:05
    Gosa
    SVI NA IZBORE 2.4.!!!

    GOTOV JE!!!

    penzioneri, postari, studenti, preduzetnici, radnici, seljaci, rudari...ajmo svi...svi na izbore...olovke u ruke!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija