Prva presuda zbog rušenja u Savamali

Privredni sud u Beogradu odlučio je da je firma "Milenijum tim" čišćenjem Hercegovačke ulice u Beogradu povredila pravo preduzeća "Transport peroni".

U iščekivanju da tužilaštvo istraži ko je i po čijem nalogu pre više od 11 meseci lišavao ljude slobode i rušio objekte u Savamali, javnost je dočekala prvu presudu suda.

Naime, Privredni sud u Beogradu je krajem decembra prošle godine ustanovio da je preduzeće "Milenijum tim", koje raščišćava teren za izgradnju Beograda na vodi, "rušenjem dva preostala objekta na prostoru Hercegovačke 4, koji su preživeli "fantome", narušilo državinu preduzeću Transport Peroni d.o.o.

"Pored toga što je samo prevostepena presuda, ohrabruje činjenica da postoje sudije koje će u ovakvim okolnostima i pored pritiska aktuelne vlasti, obavljati svoj posao časno i pošteno u skladu sa Zakonom. Drugu tužbu protiv "Milenijum tima", koji je parcelu na kojoj se nalazio naš poslednji objekat, potpuno ogradio, a zatim objekat i porušio u septembru prošle godine, podneli smo takođe i privrednom sudu i taj postupak je u toku", kaže za "Danas" direktor preduzeća "Transport peroni" Vladimir Marković.

Marković podseća da su nakon što je grupa ljudi pod fantomkama u noći između 24. i 25. aprila prošle godine rušila po Hercegovačkoj, pukim previdom ostala neporušena tri objekta u vlasništvu preduzeća "Transport peroni", te da su zbog toga, kako kaže, nastavljene njihove agonije na ovoj parceli.

"U organizovanoj koordinisnoj kriminalnoj akciji, zloupotrebom institucija i vršenjem krivičnih dela, do kraja septembra porušena su nam preostala tri objekta, zbog kojih smo i tužili "Milenuijum tim". Jedina razlika u odnosu na rušenje od aprila je što je policija prilikom ovih rušenja u avgustu i septembru uzašla na lice mesta, ali ništa nije preduzela", navodi Marković.

On podseća da su zbog vandalskog rušenja u Savamali u noći između 24. i 25. aprila tužili i Grad Beograd, ali da je Prvi osnovni sud u Beogradu njihov zahtev odbio. Marković ističe i da pravosuđe ipak brže radi na ovom slučaju nego Tužilaštvo, od koga cela javnost već jedanaest meseci očekuje informacije.

"Privredni sud u Beogradu vodi naše postupke kao hitne, i u vrlo kratkim rokovima drži ročišta i donosi odluke. Brzina u radu je bila i u postupanju Prvog osnovnog suda, ali samo iz razloga što sud nije prihvatio nijedan naš dokazani predlog. Od tužilaštva očekujem da počne da radi svoj posao, tako što će u najkraćem roku i bez pritiska vlasti identifikovati i privesti pravdi nalagodavce i izvršioce i protiv njih pokrenuti krivični postupak, te da će ih osuditi, a ne da prolongiranjem postupka dođe do zastarelosti, kao što je već poznata praksa u nekim od slučajeva", dodaje sagovornik "Danasa".

  • Deran

    29.03.2017 19:23
    Acin braca se zaigrao
  • Mara

    29.03.2017 18:45
    Koja je ovo prevara! Kakve veze ima ova presuda sa rusenjem u izbornoj noci, gde su teroristi sa fantomkama vezivali ljude, oduzimali im telefone i gde policija nije reagovala na prijave gradjana?
  • Cicvara

    29.03.2017 13:37
    Već vidim Mileta i Đoku, dvojicu priučenih rukovalaca bagerom, kako gule 15 godina u mardelju, zajedno sa još deset sličnih odrpanaca koji su to jutro poranili na posao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.