Čanak: Srbiju decentralizovati na tri pokrajine i dve autonomne oblasti

Predsednički kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je danas da bi Srbiju trebalo decentralizovati tako da je čine tri pokrajine i dve autonomne oblasti koje bi imale vlast u zemlji.
On je kazao da bi pokrajine bile Vojvodina, Šumadija i Moravska, dok bi Beograd imao poseban status, a Sandžak status autonomne oblasti.
 
"U njima bi se vlast birala od naroda za narod. One bi imale vlast u zemlji, dok bi država vodila odbranu, fiskalnu, monetarnu politiku. Zato se mora promeniti postojeći Ustav kako bi te autonomije bile ustavno definisane", kazao je predsednik LSV. Čanak je naveo i da bi Predsedništvo Srbije preselio iz Beograda u Kragujevac, jer bi to doprinelo razvoju Šumadije.
 
"Predsedništvo bih preselio ne u Novi Sad već u Kragujevac kao istorijsku prestonicu Srbije. Kao administrativni centar, Kragujevac bi dobio diplomatska predstavništva ali i novi motiv za razvoj cele Šumadije i Srbije ispod Save i Dunava", kazao je lider LSV.
  • Мунгос

    01.04.2017 16:15
    Браћо Војвођанери, немојте да се свађате око баналних ствари. Покушајте да нађете заједнички језик око онога што нас све везује, а то је: Српска Војводина.
  • Sremčina

    31.03.2017 14:23
    @ns

    Ti si kanda opasno pobrkao loncice!? Moja Vojvodina je samo moja i ja je tako licno dozivljavam a za razliku od tebe ja ne etiketiram moje sugradjane bez obzira odakle dosli. Nisu svi dosli po partijskoj liniji, zaboravljas da je dobar deo gradjana dosao spasavajuci glavu zbog pogubne nacionalisticke politike 90-ih.
    Ja jesam za republiku Vojvodinu ali nisam za sovinizam i segragaciju.

    Toliko



  • ns

    31.03.2017 11:28
    a koja je to TVOJA Vojvodina Sremac? Da nije TVOJA Vojvodina ona koju smo MI oslobađali marširajući na mrkin most, na zgradu televizije, okupljali isprd zgarde NIS-a, dobijali batina od tvojih dođoša jer lepimo naše plakate u našem gradu, pogotovo je Srem poznat po Vojvodinaštvu kako da ne, sve srbenda do srbende, krstača do krstače, čast izuzecima ono malo bermeta i ausbruha. ceo deo prema Hrvatskoj i Srema iovamo u Palanci sve divlja srbijanština došla na gotovo zauzela busiju poterala one kojima pripada i koji su gradili i viču MOJA i NAŠA, nije ni TVOJA ni VAŠA!!! Kad Vojvodina bude imala dva kandidata ondak možemo raspravljati ovako ste samo pokazali koliki ste vojvođanin a puna Vam usta da ste vojvođanin, luda neka vremena došla. dok se ne dovatimo mi PRAVI VOJVOĐANI govnjive motke ićiće vozovi u jednom pravcu non-stop!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.