Uhapšen koordinator radnog tela RIK

Načelnik opštinske uprave u Lazarevcu i koordinator radnog tela Republičke izborne komisije (RIK) Mihajlo Gajić uhapšen je jer je pravio incidente tokom primopredaje izbornog materijala za predsedničke izbore u Srbiji, rečeno je danas na sednici RIK-a.
Predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević kazao je da je dobio informacije o incidentu, da je policija uzela izjave od prisutnih i da je o svemu obavešteno tužilaštvo. On je naveo da će za koordinatora radnog tela biti izabran Gajićev (SNS) zamenik.
 
Koordinatorka izborne komisije za grad Beograd Darija Šain rekla je da o incidentu u Lazarevcu obaveštena pre dva dana, da je Gajić te večeri privođen dva puta i da je uništio dva glasačka listića.
 
Ona je obavestila RIK i o jednom tragičnom slučaju - da je jedan od predsednika biračkih odbora u Lazarevcu, kod kojeg se nalazi izborni materijal, izvršio samoubistvo, pa je neophodno sagledati složenu situaciju u Lazarevcu kako bi se izborni dan u toj opštini sproveo regularno.
 
Opozicija je želela da se u dnevni red uvrsti odlučivanje o podnošenju krivične prijave protiv Gajića, ali je taj predlog odbijen. Predsednik RIK-a rekao je da pretpostavlja da će državni organi podneti krivičnu prijavu a da to može učiniti i RIK kada bude dobio sve informacije o tom slučaju, odnosno kada bude urađen zapisnik šta je od materijala uništeno, zgužvano ili razbacano.
 
Zamenica predsednika RIK-a Željka Radeta bila je iznenađena pošto je prvi put danas na sednici čula za incident u Lazarevcu i upitala zašto o tome ranije nije bila obaveštena. Ona je predložila da se o eventualnom podnošenju krivične prijave raspravlja kada se dobiju svi podaci.
 
Na sednici su odbijeni prigovori Miroslave Milenović (Dosta je bilo) zbog nepravilnosti u postupku obrazovanja radnih tela RIK-a za upravne okruge na Kosovu, kao i njeni prigovori na izmenjenu odluku o obrazovanju radnog tela RIK-a u opštini Inđija i Rekovac.
  • Novosadzanin

    31.03.2017 19:09
    Posednja sansa
    Ljudi sad il nikad... Pametno glasajte
  • Orwell Vegan

    31.03.2017 17:37
    Kvazi zastita
    Darija Šain 2008 optuzena za mobing, a 2010 je oslobodjena ove optuzbe.
  • Prolaznik

    31.03.2017 17:07
    ...
    Sta je ovo, ciscenje dokaza?

    Dotle je doslo?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija