Osuđen na 40 godina za silovanje i ubistvo trogodišnje Anđeline Stefanović

Vladica Rajković osuđen je na 40 godina zatvora zbog silovanja i ubistva trogodišnje Anđeline Stefanović u selu Vratarnica kod Zaječara.
Rajkoviću je pred Višim sudom u Zaječaru kazna izrečena i zbog ubistva Dragane Stanković (47) nekoliko godina ranije.
 
Rajković je optužen da je devojčicu sa rođendana odveo do šume udaljene oko 700 metara od prvih seoskih kuća i tu je u jarku silovao. Nakon toga, detetu je, kako se sumnja, presudio udarcima kamenjem i rukama. Rajković je na početku suđenja priznao da je "odgovoran za njenu smrt", ali ne i da ju je ubio i silovao.
 
Tužilaštvo je od suda u završnoj reči zatražilo da Rajkovića osudi na maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina zbog ubistva devojčice i još 15 godina zatvora, jer ju je silovao. Za ubistvo Dragane Stanković, tužilaštvo je tražilo još 10 godina zatvora za Rajkovića. 
 
Punomoćnik porodice Stefanović, advokat Maja Atanasković tražila je maksimalne kazne za Rajkovića - 40 godina za ubistvo Andeline i 20 godina za silovanje, dok je Rajkovićev advokat predložio sudu da njegovom branjeniku ublaži kaznu zbog smanjene uračunljivosti prilikom izvršenja dela, "jer je bio pod dejstvom alkohola". 
 
Prema važećem zakonu, sud može da izrekne samo jedinstvenu kaznu od maksimalnih 40 godina zatvora. 
  • ns

    04.04.2017 18:32
    kod ovakvih slučajeva ostali zatvorenici i čuvari su 200% na istoj strani džabe mu izolacije
  • ns

    04.04.2017 16:41
    Za ovakve bolesnike treba uvesti onaj americki sistem, 2. ili 3. dozivotne robije! Posto ce ova sotona ipak jednom da izadje.
  • exc

    04.04.2017 15:34
    Sok
    Ovakvi se u zatvoru izoluju i čuvaju od ostatka populacije, ali desiće se "slučajni" propust kad-tad.. ima tamo i nekih časnijih ljudi, nego sa ove strane rešetaka..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.