Ministarstvo: Proces izdavanja novih knjižica zakazao

Oko 4,7 miliona gradjana dobilo je do sada nove zdravstvene knjižice, dok bi ostalih dva miliona gradjana trebalo da ih dobije do juna kada se postepeno ukidaju stari obrasci, kažu u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave.
Oko pola miliona gradjana Srbije nije predalo zahtev za zamenu zdravstvene knjižice, dok je u postupku izrade u Zavodu za izradu novčanica i kovanog novca trenutno više od 1,6 miliona kartica.
 
Građani na novu knjižicu čekaju i više meseci. U Ministarstvu su, kako je preneo RTS, ocenili da je proces izdavanja novih zdravstvenih knjižica zakazao i da je sporiji od predviđenog "jer se neplanirano pojavio još jedan papir", ali su dodali da se ne odustaje od najavljenih rokova.
 
"Od juna ćemo prestajati da overavamo stare knjižice, ali nećemo završiti ceo proces. Opet smo imali problema u usaglašavanju stvari, ali u junu polako puštamo ceo sistem", rekla je ministarka državne uprave Ana Brnabić.
 
Vršilac dužnosti direktora Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja Verica Lazić ocenila je da tih pola miliona gradjana verovatno ima opravdan razlog za nepodnošenje zahteva, na primer, odsustvo iz zemlje.
  • kukuuu

    08.04.2017 23:51
    informatičari neinformisani
    Ana Brnabić na žalost radi sa nepismenim i nesposobnim saradnicima a o informatičarima ne bih ovom prilikom. Mi prvo kažemo "hop" pa možda nekad skočimo. Ist je i sa pribavlajnjem izvoda iz matične knjige rođenih i sl. I dalje nam na šalterima traže da donesemo jer im sistem ne radi.
  • nije zakazao

    08.04.2017 23:05
    ovo je vec
    VELIKA SRAMOTA
  • saj faj

    08.04.2017 19:52
    Bice gotove tamo posle 2225 kad terminator bude vijao Cvarkovog cukunuknuka da mu mazne klonirano pile.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija