U Skupštini predlog za smenu članova REM

Grupa od 23 poslanika predala je danas u Skupštini Srbije predlog da se po hitnom postupku pokrene procedura za smenu članova Saveta Regulatornog tela za elektronske medije, REM, izjavila je danas poslanica Demokratske stranke Vesna Marjanović.
Na konferenciji za novinare u parlamentu Marjanović je rekla da su taj predlog potpisali poslanici DS, nezavisni poslanici Zoran Živković i Marinika Tepić, kao i Sanda Rašković Ivić i Đorđe Vukadinović iz poslaničke grupe Nova Srbija - Pokret za spas Srbije.
 
U obrazloženju se, kako je prenela, navodi da REM nije ispunio nijednu od svojih funkcija. REM je, kaže, tokom predizborne kampanje odlučio da ne reaguje na neravnomernu zastupljenost predsedničkih kandidata u medijima, čime su građani bili uskraćeni da čuju sva mišljenja i predstavljanje predsedničkih kandidata, te da mogu slobodno da se opredele.
 
Marjanović je navela da su članovi Saveta REM odgovorni Parlamentu koji ih bira, te da će biti zatraženo mišljenje Saveta, mada ono ne obavezuje skupštinu. Nakon toga, kako je dodala, sprovodi se postupak u Odboru za kulturu i informisanje, utvrđuju činjenice, obavlja razgovor sa članovima REM i na kraju dolazi glasanje na sednici skupštine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.