Klinički centar Vojvodine može da zaposli 229 radnika

Klinički centar Vojvodine moći će da zaposli 229 zdravstvenih radnika, saopštio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.
Vlada Srbije odobrila je zapošljavanje ukupno 2.010 medicinskih radnika. Novim kadrovskim planom, predloženo je zapošljavanje 631 doktora medicine, 30 farmaceuta-biohemičara i 1.349 medicinskih sestara i tehničara raznih profila. Oni će biti zaposleni u 21 zdravstvenoj ustanovi.
 
Kliničkom centru Vojvodine odobreno je 229 zaposlenih.
 
Najviše novog kadra odobreno je za Klinički centar Srbije, gde se i leči najveći broj pacijenata - 380 zaposlenih. U Kragujevcu će biti zaposleno 219, a u Nišu 58.
 
Konkurs za prijem zdravstvenih radnika biće raspisan do 15. maja. Zdravstvene ustanove do tada moraju da formiraju komisije koje će se baviti prijemom novih kadrova. Kadrovski plan radio je Institut za javno zdravlje Srbije "Milan Jovanović Batut" na predlog Ministarstva zdravlja, u cilju formiranja nove generacije lekara. 
 
Najviše lekara i medicinskih sestara dobiće one zdravstvene ustanove koje su imale manjak zdravstvenih radnika, odnosno domovi zdravlja koji su imali najmanje zdravstvenih radnika u odnosu na broj stanovnika na teritoriji za koju su osnovani i bolnice koje su imale najmanje zdravstvenih radnika u odnosu na broj postelja.
  • Mica

    21.09.2017 17:55
    veza
    Prosek 9,5 u odnosu na 9 ima u bodovnom sistemu veću vrednost od 4 godine volonterskog rada i li rada na određeno. DECO ako niste MAMINI I TATINI SINOVI i članovi stranke ne gubite vreme i ne plaćajte volonterske specijalizacije. IDITE; IDITE što pre. Inače ste izgubili 4-5 godina staža, 10000 mesečcno penzije, dali 5000+ 6000 EURA zsa volonterske specijalizacije i MORAĆETE sutra da radite za te mamine i tatine sinove, a pola njih nije ni izašlo na pola ispita. Razmislite na vreme, jer što duže ostanete više ste izgubili.
  • Maya the bee

    21.04.2017 09:44
    @Znam pravopis
    Apsolutno smatram da je Džon Nezbit smejurija od univerziteta ali oni, na svu sreću, nemaju studije medicine, pa samim tim ne postoje doktori medicine sa Džon Nezbita.
  • jo

    21.04.2017 09:35
    Najava
    Već vidim red ispred gradskog odbora ko je više sigurnih glasova pokupio,čije dete se najviše trudilo,i kome je rodjo ili kum šta obećao za siguran glas

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.