Otežan saobraćaj zbog kiše i snega

Hladnije vreme sa nižim temperaturama, sneg i kiša uslovljavaju otežano odvijanje saobraćaja u Srbiji, saopštio je Auto-moto savez Srbije.
Pri ovakvim vremenskim prilikama povećava se broj saobraćajnih nezgoda, naročito ukoliko vožnja i brzina nisu prilagođene, a posebnu pažnju potrebno je obratiti na putevima u planinskim predelima zbog snega koji pada celog dana, navodi se u saopštenju.
 
AMSS, takođe, upozorava vozače da na put u više predele ne kreću bez zimske opreme.
 
Kako se dodaje, saobraćaj je umerenog inteziteta, na auto-putevima i opterećenijim putnim pravcima odvija se bez većih gužvi i zastoja, ali se vozačima savetuje da usled mokrih i klizavih kolovoza budu oprezniji za volanom, da smanje brzinu, kao i da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju na deonicama na kojima je usled radova izmenjen režim saobraćaja.
 
Prema poslednjim informacijama granične policije, na graničnim prelazima, na putničkim terminalima nema dužih zadržavanja od 30 minuta. Kako navodi AMSS, na teretnim terminalima velike gužve su na granicama sa Hrvatskom i Mađarskom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija