Oliveru Ivanoviću ukinut kućni pritvor, brani se sa slobode

Lideru SDP-a Oliveru Ivanoviću ukinut je kućni pritvor i određena mu je mera bezbednosti javljanja dva puta nedeljno u policijsku stanicu u severnom delu Kosovske Mitrovice.
Odluku o ukidanju pritvora Ivanoviću doneo je sud u Kosovskoj Mitrovici, kojim je predsedavala sudija iz Euleksa. "To je samo prvi korak do konačnog rešenja jer mislim da je to sasvim logičan potez suda", rekao je Ivanović Beti.
 
Dodao je da je dosada ispunjavao sve zahteve suda. "Ja imam cilj, a to je da skinem ljagu sa svog imena i da jednostavno ovu stvar jednom zauvek razrešim. Apsolutno nemam nikakve veze sa onim što mi se stavlja na teret, ali to moram da dokažem", rekao je lider Građanske inicijative SDP.
 
Oliver Ivanović je 21. januara prošle godine osuđen na devet godina zatvora za ratni zločin protiv civilnog stanovništva, počinjen 14. aprila 1999. godine u južnoj Kosovskoj Mitrovici. Uhapšen je 27. januara 2014. godine, a u prvostepenom postupku saslušano je više od 80 svedoka tužilaštva i odbrane. Prema rečima jednog od advokata Ljubomira Pantovića, Ivanoviću je zabranjeno da prilazi svedocima iz tog postupka.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.