"Nema razloga da se ukinu penali za penzije"

Član Fiskalnog saveta Nikola Altiparmakov kaže da "nije potrebno promeniti plan reforme penzijskog sistema Srbije koji je urađen u skladu s evropskim propisima".
Altiparmakov je novinarima rekao da su "propisi o uslovima penzionisanja u Srbiji iz 2014. godine dobro odmereni i da nema razloga da se izmeni bilo koji deo penzijske reforme".
 
Socijalno-ekonomski savet od Vlade Srbije traži da ukine trajno umanjenje penzija od 0,34 odsto mesečno za građane koji su otišli u penziju pre navršenih 65 godina starosti. O tome opširnije pročitajte OVDE.
 
Umanjenje penzija zbog prevremenog odlaska u penziju propisano je izmenama zakona iz 2014. godine i po tom osnovu penzija može da se umanji maksimalno 20,4 odsto. Po rečima Altiparmakova, mere štednje doprinele su fiskalnoj konsolidaciji i sada su stvoreni uslovi za "fino podešavanje" koje bi uključivalo stimulacije za privredu. 
 
"Moguće je da se smanje porezi na rad, ali bi u tom slučaju morao da se poveća porez na dodatu vrednost (PDV)", kazao je on. Kako je dodao, Vlada Srbije bi mogla i da se opredeli za poreske stimulacije za osnivanje malih i srednjih preduzeća, ali nikako za poreske olakšice za celu privredu.
  • Dole

    22.04.2017 14:03
    Partija
    Naravno. Jer ON i NJEGOVI još nisu stigli do penzije.
  • Branimir

    22.04.2017 13:55
    Staz
    Postovanje svima
    Molim da mi objasni taj strucnjak od kada su godine zivota a ne staza osnov za penziju?
    Pa kada ce nasa srecna deca a nadam se i njegova ...njihova poceti da rade?
  • brod ludaka

    22.04.2017 11:43
    @Bora
    " .. Još jedan dokaz da su protesti jedino rešenje. .."

    Tako je prijatelju . Ali da se pojacaju i budu kao oni rumunski.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija