RIK odbacio sva tri prigovora na konačne rezultate izbora

Republička izborna komisija odbacila je danas tri prigovora na konačne rezultate predsedničkih izbora održanih 2. aprila.

Većinom glasova odbačeni su prigovori koje je podnela grupa građana "Za Srbiju bez straha", čiji je predsednički kandidat bio Saša Janković, prigovor grupe građana "Moramo bolje", koja je predložila Vuka Jeremića, kao i prigovor građanina Srđana Noga iz Beograda.

Prigovori su odbačeni kao neosnovani, a tokom zasedanja moglo se čuti da za podnete prigovore adresa nije RIK, nego Skupština Srbije ili Ustavni sud.

Grupa građana "Za Srbiju bez straha" imala je prigovor na protivzakoniti stalni sastav RIK-a, zamereno je i odbijanje da se sprovede odluka Ustavnog suda o glasanju na Kosovu i Metohiji, a prigovoreno je i zbog "nepravilnosti povodom utvrđivanja broja birača".

Jedna od zamerki odnosila se na ograničavanje uvida članovima RIK-a u predloge i podatke od značaja za zakonit rad tog tela.

Prigovor grupe građana "Moramo bolje" uglavnom se odnosio na neusklađenost broja upotrebljenih glasačkih listića i broja birača koji su izašli na izbore.

Građanin Srđan Nogo prigovor je uložio zbog, kako smatra, nezakonitog načina sačinjavanja i zaključenja izvoda iz biračkog spiska, i zbog "nezakonitog uputstva za sprovođenje glasanja" na KiM.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.