Vučić pozvao Erdogana da poseti Srbiju

Premijer Aleksandar Vučić sastao se sa turskim ambasadorom Tanžuom Bilgičem i tom prilikom uputio je poziv predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu da poseti Srbiju i izrazio želju da odnosi sa Turskom i njenim narodom i dalje budu u stalnom usponu.
Vučić je preneo duboku zahvalnost turskim kompanijama koje ulažu u Srbiji, a posebno na pomoći koju su pružile u teškim trenucima, ističe se u saopštenju vladine Kancelarije za saradnju sa medijima.
 
Na sastanku se govorilo o aktivnostima Turske agencije za saradnju i koordinaciju, a Vučić je naglasio da kao premijer daje punu podršku različitim projektima ove agencije, kao što su renoviranje zgrade Višeg suda u Novom Pazaru i rekonstrukcija beogradskog porodilišta u Zvečanskoj ulici, dodaje se u saopštenju. "Želimo da privučemo još veći broj turskih investitora i organizujemo sastanke sa poslovnim ljudima iz Turske, u cilju izgradnje poverenja onih koji već posluju u našoj zemlji, kao i povećanja obima privredne saradnje", naglasio je Vučić.
 
Ambasador Bilgič je ukazao da su neophodni dobri odnosi Turske sa Srbijom, kao ključnom zemljom za mir i stabilnost na Balkanu, navodi se u saopštenju.
 
Najavio je dolazak novih preduzetnika iz Turske, koji su spremni da svoje poslovanje prošire u nekim od gradova Srbije. "I turski predsednik i srpski premijer su snažni lideri koji donose snažne odluke", smatra ambasador Bilgič koji se saglasio sa premijerom Vučićem da je saradnja između dve zemalje na dobrom putu.
 
Vučić je uputio poziv turskom predsedniku Erdoganu da poseti našu zemlju, ističe se u saopštenju.
  • x

    29.04.2017 10:04
    ?
    Treci brat???
  • Helix

    29.04.2017 00:50
    Gruesome twosome!
  • Maki

    29.04.2017 00:44
    Ne bi me iznenadilo i da dođe i isponižava nas. Ne bi bilo ništa novo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.