Osumnjičeni za ubistvo kod Sombora ušao u hrvatsku bolnicu i rekao da je ubio dvoje ljudi

Hrvatska policija uhapsila je 52-godišnjeg F.N. iz Srbije koji se prijavio u osječkom KBC-u i priznao da je u Srbiji počinio dvostruko ubistvo.
"Dobro jutro, došao sam prugom iz Srbije i udario sam se u koleno. Ubio sam dvoje ljudi u Srbiji. Ne znam. Valjda u afektu, možda sam bio pijan", kazao je on medicinskoj sestri na prijemnom odeljenju u sredu u jutarnjim satima, prenosi Jutarnji.hr.
 
On je bio vidno iscrpljen, kod sebe nije imao nikakve dokumente, a nakon pretresa policije utvrđeno je da nije bio ni naoružan. Kada su ga priveli, policajci su otkrili da se radi o čoveku koji se u Srbiji sumnjiči da je 27. aprila u Doroslovu ubio bivšeg policajca Roberta Hola (62) i nepokretnu staricu Eržebet Štamfer (79), dok je njenu ćerku R. K. teško ranio.
 
Hrvatski portal prenosi da su policijske službe u Hrvatskoj znale da je osumnjičeni pobegao u Hrvatsku, ali da o tome njihove kolege iz Srbije nisu bile obaveštene. 
 
"Možemo samo da potvrdimo da su naši službenici po dojavi iz KBC-a Osijek oko 6.30 sati otišli u bolnicu gde su zatekli nepoznatog muškarca bez dokumenata kojeg smo priveli. Naknadno je utvrđeno da je reč o državljaninu Srbije, koji je u Hrvatsku ušao ilegalnim putem, pa je sada u toku postupak njegovog prisilnog udaljavanja iz Hrvatske, odnosno povratka u Srbiju", rekao je portparol osječko-baranjske policije Dario Premec.
 
Kako se pretpostavlja, uhapšeni je u Hrvatsku ušao na pružnom graničnom prelazu Bogojevo - Erdut, najverovatnije u toku noći, a onda je danima hodao prugom, usput se skrivajući kako bi se odmorio i prespavao, sve dok se u sredu nije pojavio u Osijeku.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.