Radomirović novi predsednik UNS-a

Glavni urednik antikorupcijskog sajta Pištaljka Vladimir Radomirović, izabran je večeras na Izbornoj skupštini Udruženja novinara Srbije za predsednika tog udruženja.
Skupština je izabrala i nove predstavnike organa UNS, 40 članova Uprave i po pet članova Nadzornog odbora i Suda časti.
 
"Velika čast je biti na čelu UNS, Udruženja koje seže u 19. vek. Takve institucije treba održavati i jačati. U narednom periodu ćemo raditi na jačanju Udruženja kroz širenje članstva, povezivanje sa udruženjima u regionu, kroz zalaganje da se dva odsto od godišnjih budžeta izdvaja za lokalne medije koji su okosnica svakog demokratskog društva. Pomoći ćemo novinarima da se izbore za svoja kolektivna prava", rekao je Radomirović.
 
On se zahvalio Ljiljani Smajlović i Ninu Brajoviću na svemu što su uradili na održanju i jačanju Udruženja.
 
"Insistiraćemo da se istraže okolnosti stradanja naših kolega, ne samo Slavka Ćuruvije, Milana Pantića i Dade Vujasinović, već i onih koji su stradali u toku rata na Kosovu i Metohiji i kolega sa Radio televizije Srbije koje je NATO ubio 1999. godine", rekao je Radomirović.
 
Zaključio je da je novinarstvo jedna od najlepših profesija i da je baviti se njome privilegija.
 
Radomirović rođen je 25. septembra 1973. godine u Beogradu, gde je završio osnovnu i srednju školu i studirao engleski jezik i književnost na Filološkom fakultetu. Novinarstvom je počeo da se bavi 1994. godine, najpre u redakciji "Vremena", a potom u "Danasu", "Našoj Borbi" i magazinu "Status". Od 2003. do 2005. godine radio je na Televiziji B92 kao novinar i urednik vesti, da bi 2006. prešao u Politiku, gde je bio zamenik urednika spoljnopolitičke rubrike i, tokom 2008. godine, zamenik glavnog i odgovornog urednika.
 
Posle odlaska iz Politike krajem 2009. Godine Radomirović i nekoliko kolega iz Politike 2010. godine napravilo je "Pištaljku", portal za prijavljivanje i istraživanje korupcije, kao i za zaštitu uzbunjivača.
  • ko vas placa

    07.05.2017 13:20
    kad vam treba
    Malo znam o vasem udruzenju ali odmah mi je upalo u oci da imate 40 clanova uprave pa se i da nemate onih 2 puta po pet cini premnogo i pitam se koliko sve to kosta, koliko je uopste clanova udruzenja i izvinjenje ukoliko svi besplatno volontiraju sto sumnjam i sumnjam da se izdrzavate samo od clanarina a ako su donacije sluge ste onih koji vas placaju. Ju jos jedan komentar koji nece biti objavljen a ja sve manje uverene da kod nas ima demokratije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija