Ministarka: Vozači ne treba da plaćaju zbog greške u broju sedišta

Vozači kojima je u saobraćajnu dozvolu upisan pogrešan podatak o broju sedišta ne bi trebalo ništa da plate, kaže ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović.
Ona je reagovala na pisanja medija da će vlasnici automobila, ukoliko imaju dva pojasa na zadnjoj klupi, morati da plate novu saobraćajnu dozvolu za automobil sa četiri sedišta.
 
"Vozači kojima je u saobraćajnu dozvolu upisan pogrešan podatak o broju sedišta ili su pogrešene neke druge tehničke karakteristike vozila ne samo što ne bi trebalo ništa da plate, već nadležni moraju da nađu način da reše problem i da to naplate od onih koji su za to odgovorni", rekla je Mihajlović za Večernje novosti.
 
Ona je poručila da problem mora što pre da se reši.
 
"Bezbednost u saobraćaju svakako je jedna od stvari na kojoj insistiram, ali nije logično da za greške za koje su odgovorni neki drugi sada plaćaju vozači, obični građani. Agencija za bezbednost saobraćaja treba ozbiljno da se posveti pravednom rešavanju ovog problema", kaže ministarka.
 
Podsećamo, vozač kome saopšte na tehničkom pregledu da mu vozilo koje je do sada bilo registrovano za pet putnika, a na zadnjoj klupi ima dva pojasa, pa je samim tim predviđeno za registraciju za četiri putnika, moraće da da pozamašnu sumu novca za nove papire. Opširnije pročitajte OVDE.
  • Andrija

    12.05.2017 17:20
    ha ha ha
    Sad kao ministarka brine o građanima, a njihovi kadrovi donose takve zakone, a prvo naprave veliku grasku sa saobracajnim dozvolama, naravno da treba odgovornost da snosi onaj ko je i placan za taj posao.
    Nasi kadrovi su nestrucni, neodgovorni......
  • maka

    12.05.2017 16:52
    tuga
    Окановић је недодирљив, ниједну корисну меру није донео. Само на штету и по џепу обичног грађанина.
  • Pravnik

    12.05.2017 15:10
    A
    Smenite Okanovića i kompletnu njegovu ekipu koja sedi i smišlja ludačke propise, kojima je glavni cilj da se nešto ograniči vozačima i još da se uzmu pare za to.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.