Šarčević obećao posao za štrajkače glađu

Ministar prosvete Srbije Mladen Šarčević obećao je danas da će profesorima Živadinu Disiću i Petru Blagojeviću koji su najavili da će u subotu ponovo početi da štrajkuju glađu, biti obezbeđen posao na određeno vreme, saopštio je danas Forum beogradskih gimnazija.
Ministar je to obećanje dao na sastanku sa predstavnicima Foruma koji su apelovali da se reše slučajevi profesora Disića iz Niša i Blagojevića iz Кragujevca koji su "u vešto izrežiranim disciplinskim postupcima, optuženi za diskriminaciju dece i, na osnovu toga, izgubili i posao i licencu za rad", pa već godinama nemaju sredstva za život.
 
"Ministar je obećao da će se kolegama obezbediti rad na određeno vreme do okončanja sudskih postupaka koje su poveli protiv svojih škola", navodi FBG koji je insistirao da se kolegama, kojima je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja pre tri meseca vratilo prethodno oduzete licence, hitno obezbedi posao.
 
Forum je upozorio da bi se rešavanjem problema Disića i Blagojevića sprečile i dalekosežnije posledice štrajka na koji su se odlučili, jer je njihovo zdravsteno stanje zabrinjavajuće.
 
Disić i Blagojević odlučili su se na novi štrajk glađu od subote u parku Manjež, ispred Ministarstva prosvete. Štrajkovali su i u februaru tražeći da im se vrate nepravedno oduzete licence za rad. "Ni tri meseca pošto im je ministar prosvete Mladen Šarčević vratio licence za rad i time, bar naizgled, rešio problem kolega, koje su četiri dana štrajkovale glađu oni ne mogu da ostvare Ustavom zagarantovano pravo na rad", navodi Forum i dodaje da će podržati štrajk Disića i Blagojevića i pružiti im i pravnu podršku zbog kršenja osnovnih ljudskih prava.
  • đokica

    13.05.2017 09:44
    MOŽELI I MENI POSAO!?
    Ja ne štrajkujem,ali sam gladan!??

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.