Ana Brnabić dobitnica nagrade "Duga"

Ministarka Ana Brnabić dobitnica je nagrade "Duga" za doprinos borbi protiv homofobije i transfobije i zaštiti i unapređenju ljudskih prava LGBT osoba.
Nagradu pod nazivom "Duga" ustanovila je Gej strejt alijansa (GSA) i dodeljuje se od 2013. povodom 17. maja - Međunarodnog dana borbe protiv homofobije i transfobije.
 
U užem izboru za nagradu bili su, osim Ane Brnabić, Televizija N1 Beograd, beogradska opština Vračar i glumac Nebojša Glogovac. Peta nominovana dramaturškinja Olga Dimitrijević je zahvalila na nominaciji i naknadno zatražila da bude izuzeta pri donošenju odluke o dobitniku nagrade. 
 
Specijalno priznanje GSA dobili su Meho Omerović, Srđan Dragojevć, Kancelarija za ljudska i manjinska prava i tim profesora Miroslava Đorđevića iz beogradskog Centra za genitalnu rekonstruktivnu hirurgiju. 
  • Мунгос

    17.05.2017 19:24
    Јасно, ко ће коме, ако неће свој своме.
    Вест би била да јој је награду доделило Удружење хомофоба.
  • Prevarena

    17.05.2017 15:10
    Ana, Ana...
    A gde su ljudska prava onih građana koji su naručili i platili zdravstvene karitice, a čekaju već ŠEST meseci???? Rok je bio 60 dana!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.