Bratislav Gašić od sutra na čelu BIA

Nekadašnji ministar odbrane i član predsedništva SNS-a Bratislav Gašić u utorak će biti imenovan za direktora Bezbednosno-informativne agencije.

Kako pišu "Novosti", ovim će se i formalno ozvaničiti Gašićev povratak.

Gašić će na čelu BIA-a zameniti Aleksandra Đorđevića koji je tu dužnost obavljao od oktobra 2013.

Iako je figurirao i kao kandidat za sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost, a u igri je bio i povratak u resor odbrane, iz kog je otišao u februaru 2016. posle seksističke uvrede novinarke televizije B92, Gašić se, ipak, seli u BIA, kao jedan od najpouzdanijih saradnika Aleksandra Vučića. Naime, lider naprednjaka je i posle Gašićevog ispada govorio da je zadovoljan njegovim učiinkom u sektoru odbrane, ali nije mogao da ga amnestira zbog skandala.

Nakon smene Gašić je radio u izbornom štabu naprednjaka.

Dodajmo još da se o mogućnosti da Gašić bude na čelu BIA-e pisalo još u septembru prošle godine. Za njega se nezvanično spekulisalo i da bi mogao da dobije mesto u SDPR.
 
Mesto direktora BIA je jedno od najozbiljnijih i najosetljivijih pozicija u državi jer se u tu agenciju slivaju svi poverljivi bezbednosni podaci vezani za unutrašnje i spoljne prilike. Za šefa BIA svaka vlast postavlja poverljivog i odanog čovek.
  • Vajk

    25.05.2017 22:57
    Mark Tven
    Političare treba često menjati, kao dečije pelene. Iz istog razloga. (Mark Tven)
  • Dragan Ivanov

    24.05.2017 11:33
    Ja dajem 1000 Eura ako ovaj ima zavrsenu srednju skolu.
  • Mile zlojeb

    24.05.2017 09:26
    Nemoj da odeš a da mi ne završiš pločice u kupatilu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija