Oficir BIA bio u Sobranju tokom nereda

Makedonska televizija Telma objavila je sinoć da se oficir Bezbednosno-informativne agencije (BIA) i savetnik u Ambasadi Srbije u Skoplju Goran Živaljević nalazio u makedonskom Sobranju tokom nereda 27. aprila.

Ta televizija navodi da je Živaljević bivši zamenik direktora BIA, a sada njen aktivan oficir koji radi u ambasadi Srbije u Skoplju već treći mandat. Telma tvrdi da je Živaljević za njih rekao da je bio prisutan u parlamentu po službenoj dužnosti da bi video da li u inicidentima učestvuju osobe iz Srbije, navijači ili ekstremisti.

On je, kako navodi Telma pozivajući se na istraživački tim te televizije i dnevnika Koha, ušao u makedonski parlament posle 20 časova, zajedno s grupom ljudi iz mase, i uputio se u salu gde su se nalazili poslanici VMRO-DPMNE. Kako navode izvori Telme i Kohe, on se tu slikao.

Ta televizija navodi da je Živaljević poznat u srpskoj, ali i regionalnoj javnosti po nekoliko, kako kaže, "kontroverznih događaja".

Telma navodi da postoje indicije da je Živaljević učestvovao u organizaciji skupa u junu prošle godine, koji je održan u Moskvi, a na kojem je bio prisutan i predsednik Demokratske partije Srba u Makedoniji Ivan Stoiljković kao regionalni potpisnik ruske inicijative za formiranje vojno neutralne teritorije na Balkanu.

Telma navodi i da je Živaljević pre diplomatske misije u Skoplju služio kao diplomata u Hrvatskoj 2014. godine, ali da se hrvatska obaveštajna služba srpskim kolegama "požalila na njegov rad", nakon što je otišao odatle.

Ta makedonska televizija naglašava da do sada nema reakcija niti od Ministarstva unutrašnjih poslova ni od Ministarstva spoljnih poslova Makedonije o tome da li su preduzete mere protiv Živaljevića zbog prisustva u Sobranju 27. aprila.

Grupa demonstranata upala je u četvrtak, 27. aprila, u makedonski parlament, nakon što je Talat Džaferi izabran za predsednika Sobranja.

  • /

    24.05.2017 08:47
    /
    pa kad se premijer/precednikstalije izlanuo na tvu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.