Rehabilitovan Nikola Kalabić

Viši sud u Valjevu rehabilitovao je nekadašnjeg četničkog komandanta Nikolu Kalabića, potvrdjeno je u Višem javnom tužilaštvu.
Sudija Dragan Obradović utvrdio je, tokom postupka, koji je pokrenula Kalabićeva unuka Vesna Kalabić, da se "ništavim smatra sedam odluka Državne komisije za utvrdjivanje ratnih zločina okupatora i njihovih pomagača u Drugom svetskom ratu, donetim od aprila do oktobra 1945, koje se odnose na Nikolu Kalabića".
 
Ništavim se smatra i rešenje Sreskog suda u Mionici od 11. septembra 1946, kojim je Kalabiću konfiskovana nepokretna imovina, kao i pravne posledice tih odluka, pa se "rehabilitovano lice Nikola Kalabić smatra neosudjivanim".
 
Postupak pred Višim sudom trajao je pet godina. Viši tužilac u Valjevu rekao je da će se svakako žaliti Apelacionom sudu u Beogradu.
 
Presuda je u tužilaštvo stigla 27. aprila na 36 kucanih strana.
  • Cetnik

    27.05.2017 07:03
    Ima Boga
    Oj ha pravda je spora ali dostizna!
  • Rade

    26.05.2017 21:31
    Ljudi nemaju leba da jedu, a oni se bave glupostima!
  • lala

    26.05.2017 20:44
    Pravda za koljace svog sopstvenog naroda,BRAVO !!!! Samo sto dalje od Vojvodine ,za vas je Darvin imao pravo...zivotinje bez imalo ljudskosti a "trubite" o Bogu,a jel to onom palom andjelu
    sto se zove sotona?MRS ZVERI ZADRIGLE,UBICE

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija