Od 1. juna nasilnik će se odmah iseljavati iz stana

Zakon o sprečavanju nasilja u porodici, koji će početi da se primenjuje od 1. juna, predviđa momentalno iseljavanje nasilnika, izjavila je koordinatorka Savetovališta protiv nasilja u porodici Vesna Stanojević.
Kako je rekla, u Srbiji je ove godine ubijeno 13 žena i jedno dete, a tek smo u maju mesecu. Prošle godine je ubijena 31 žena i četvoro dece. 
 
Ona je navela da će po tom zakonu biti sve mnogo strože za nasilnike nego što je bilo do sada i dodala da je i Porodični zakon iz 2005. godine predviđao iseljavanje nasilnika, ali da se to retko primenjivalo.
 
- Policija će biti ovlašćena da iseli nasilnika iz stana kada se dešava nasilje i kada neko to prijavi. Svi imamo obavezu da prijavimo - rekla je Stanojević. Dodala je da prijava može biti anonimna.
 
Kada policija konstatuje da postoje povrede ima ovlašćenje da iseli nasilnika odmah bez obzira na vlasništvo nad stanom i on neće moći da se vrati sve dok se ne završi sudska procedura odnosno izriče se zabrana prilaska, navela je Stanojević.
  • Milana

    30.05.2017 02:30
    Izvrtanje
    Tvrdnja da donošenje ovog zakona ostavlja prostora zloupotrebama zvuči u najmanju ruku- smehotresno, poput one da će ako po zakonu svi budemo donatori organa da počnu da nas jure satarama po ulici. Uozbiljite se, ovo treba da pomogne ženama i deci kao i muškarcima i deci koji trpe nasilje od strane svojih supružnika/partnera. Koliko je muškaraca stradalo od strane svojih partnerki ove godine? Ne znam da je ijedan, ali zato znam da je ubijeno 13 žena i jedno dete. I nemojte da vam padne na pamet da mi uvaljujete priču kako je to netačno, ali se ne piše o tome da i žene ubijaju svoje partnere. Cilj zakona je da nijedna žena, muškarac i dete više ne budu ubijeni u porodičnom/partnerskom nasilju a ne stvaranje nekretnina mafije.
  • Sara

    30.05.2017 02:05
    @Vule I ovih 13 ubijenih žena i jedno dete su mislili da svi imaju pravo na život.
  • Sara

    30.05.2017 00:38
    Licemeri
    Pa, dobro, da li ste vi normalni? Da li mislite da je ovih 13 ubijenih žena i jedno dete od ove godine i ona 31 žena i četvoro dece ubijenih prošle godine želelo da se domogne stana? Da li zaista mislite svi vi muškarci i žene koji živite u ovoj smrdljivoj državi da žene koje prijavljuju nasilje koje su doživele od strane partnera sve lažu, sve su ustvari lopovi koje samo žele da se domognu vaših stanova? Da li zaista mislite da sve žene u ovom tužnom društvu žele samo vašu imovinu, novac, stanove, kuće, automobile, avione, kamione? Da li vam ikada padne na pamet da možda neke želimo samo ljubav, poštovanje i odanost, partnera koji će nas voleti i ceniti, a ne premlatiti jer mu se nije svidelo kako ste sredile stan, iako ste ga sređivale ceo dan, kako ste skuvale ručak dok ste stajale satima za šporetom dok je on proveo ceo dan ne radeći ništa?! Ili je možda ceo dan pio dok vi niste ni mrdnule iz stana, ali niste odmorile ni pola sata jer stan neće sam da se sredi a ni rućak neće sam da se skuva? i onda on dođe i premlati vas i izbaci na ulicu?! Da, ta žena je sigurno zaslužila to, sigurno je ceo dan kuvala i spremala jer je znala da ako to bude radila, on će da je prebije i onda će ona da mu otme stan?!?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.