Ministrima od "fijata" ipak draži "mercedes" i "BMW"

"Kupujte naš proizvod, dobar srpski proizvod", poručio je građanima premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić, tokom svečanog predstavljanja novog "fijata 500L" u krugu fabrike u Kragujevcu.
Vučić je tada rekao da je uveren da će "novi fijat 500 naći put do srca ljudi".
 
Kada su u pitanju njegovi saborci u vladi Srbije, moglo bi se reći da im dosadašnji model "fijata 500L", koji se mnogo ne razlikuje od novog, baš i nije prirastao srcu. Niko od članova njegovog kabineta ne vozi domaći automobil.
 
Prema podacima iz izveštaja o imovini funkcionera, objavljenom na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije, od 20 članova vlade, računajući i premijera, čak 12 je prijavilo da nema automobil.
 
Tako su bez automobila predsednik Vlade Vučić i tri od četiri potpredsednika Vlade — Ivica Dačić, Rasim Ljajić i Nebojša Stefanović.
 
Potpredsednica Vlade i ministar građevinarstva Zorana Mihajlović vozi "tojotu PAB4", kao i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić. Pored ženskih članova vlade koji preferiraju "japance", istog ukusa je i ministar bez portfelja zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milan Krkobabić, koji vozi "tojotu korolu". Ostali muški članovi Vučićevog kabineta su naklonjeni nemačkim proizvođačima.
 
Tako ministar privrede Goran Knežević vozi "opela insigniju", ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović "folksvagen polo", a ministar finansija Dušan Vujović je prijavio dva automobila, "BMV iks 5" i "mercedes C320".
 
Dva automobila, takođe "nemce", vozi i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić — "mercedes benc" i "opel korsu 1,4", piše Sputnjik Srbija.
 
Ništa bolje domaći "fijat 500 L" nije prošao ni kod drugih funkcionera, gde nemački, takođe, imaju primat. Tako je odlazeći predsednik Srbije Tomislav Nikolić prijavio "mercedes benc C320", a budući šef BIA Bratislav Gašić vozi "audi ku-7".
 
I dok predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković nema automobil, šef poslaničke grupe vladajućeg SNS-a Aleksandar Matrinović poseduje dva "nemca" — "audi A4" i "pasata 2000".
 
Jedna lasta koja ne čini proleće mogao bi unekoliko biti bivši šef poslaničke grupe SNS-a Zoran Babić, koji je prijavio dva automobila: "hjundai tukson" i "jugo koral".
  • Nervirach

    28.05.2017 12:28
    Moze neka nova vest?
  • DonJuan

    28.05.2017 11:17
    Normalno, u Fiatu ne mozes da se sepuris (da ne upotrebim ONU jacu rec), a sta je drugo svrha bavljenja bilo kakvim javnim poslom u Srbiji ako ne to?
  • Kaćanka

    28.05.2017 09:16
    @Miloš
    Jesu Fiatovi modeli za običan narod al ne novi već kao moj Fiat 17 godina star, a bar da sam ga kupila novog...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.