Đorđević tužio članove upravnog odbora CPN zbog nezakonite smene

Direktor Centra za promociju nauke Nemanja Đorđević podneo je tužbu protiv članova Upravnog odbora te institucije Bogoljuba Zečevića, Aleksandra Pajića i Marka Popadića zbog "protivzakonite i protivustavne odluke" o njegovom smenjivanju, kao i neregularnosti tokom sednice odbora na kojoj je ta procedura pokrenuta.
Đorđević je agenciji Beta rekao da je tužba "protiv saradnika ministra prosvete Mladena Šarčevića" podneta Višem sudu u Beogradu. Na pokretanje procedure o njegovom smenjivanju na sednici Upravnog odbora CPN-a 18. maja Đorđević će se žalbom obratiti i Vladi Srbije. 
 
Procedura je pokrenuta zbog članka koji je objavljen u listu Politika, a kojim je Đorđević pozvao Ministrastvo prosvete i ministra Šarčevića da reaguju na peticiju kojom se traži revizija Darvinove teorije u školama i na fakultetima i da stane u "odbranu nauke".
 
Đorđević je kao neke od neregularnosti u proceduri njegovog smenjivanja naveo to što na spornoj sednici Upravnog odbora njemu nije dato da se izjašnjava, a zaposlenima nije bilo dozvoljeno prisustvo, dok Statut Centra za promociju nauke predviđa javnos rada.
 
Ministar Šarčević kasnije je rekao da već neko vreme nije zadovoljan radom Centra za promociju nauke i da nije problem samo stav Đorđevića iznet u otvorenom pismu. Ipak, još nema informacija o tome da je ministar i zvanično potpisao odluku o smenjivanju Đorđevića, što treba da bude poslednji korak.  
 
"Nema nijednog razloga da bilo ko u jednom demokratskom društvu toleriše bahatost prema zakonu i elementarnoj logici. Od suda i vlade sada očekujem da ponište nezakonite odluke predsednika i članova Upravnog odbora", kazao je Đorđević.
  • samo gledam

    28.05.2017 12:07
    Učlani se u esundes ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.