Radnici Goše blokirali železničku stanicu

Radnici fabrike šinskih vozila Goša u Smederevskoj Palanci danas su radikalizovali štrajk, jednosatnom blokadom Železničke stanice, jer su nezadovoljni što im nisu isplaćene zarade.
Oni na taj način sprečavaju da vagoni proizvedeni u njihovoj fabrici krenu put Slovačke, pošto generalni direktor nije održao obećanje o isplati zaostalih zarada.
 
U Štrajkačkom odboru tvrde da su radnici dosledni u zahtevima da će onemogućavati isporuku vagona sve dok ne budu ispunjeni njihovi zahtevi i čekaju šta će uraditi nadležni državni organi i rukovodstvo preduzeća.
 
Najavili su dalju radikalizaciju štrajka, ako ne dobiju obećanu isplatu. Vagoni proizvedeni u Goši treba da budu isporučeni bivšem vlasniku te fabrike, slovačkoj kompaniji Žos, a radnici traže da im bude plaćen rad, kao i isplaćene zaostale zarade.
 
Zaposleni u Goši su bili u štrajku od početka marta do sredine maja ove godine zbog neisplaćenih zarada, nepovezanog radnog staža i neoverenih zdravstvenih knjižica. Slovački Žos prodao je krajem marta fabriku kiparskoj kompaniji Lisnart za 4,2 miliona evra, ali radnici veruju da je reč o "poslovnoj akrobaciji" i da je fabrika i dalje u vlasništvu istih ljudi. 
  • Perica

    14.06.2017 08:06
    STOP##################
    Ni predsedniku-PREMIJERU NE VERUJTE...
  • dobrotvorka

    13.06.2017 22:40
    NE ODUSTAJTE
    Od borbe za svoja prava, svako zlo jednom mora proći.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija