POKS: Bićemo značajan politički faktor, podrška SNS

Zastupnik Pokreta obnove Kraljevine Srbije Žika Gojković, u društvu jednog od osnivača stranke Mirka Čikiriza, predao je danas zvanično potpise za registraciju POKS.
Kako saopštavaju iz ove novoformirane stranke, Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave predato je oko 12 hiljada potpisa građana iz cele Srbije koji su za proteklih desetak dana pružili podršku osnivanju stranke.
 
"Pokret obnove Kraljevine Srbije je stranka koja će u budućnosti biti značajan faktor na političkoj sceni naše zemlje. Na državnom i pokrajinskom nivou, ali i na nivou mnogih opština i gradova smo već parlamentarna stranka i nastavićemo da snažno podržavamo politiku Srpske napredne stranke i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, evropski put Srbije i strateške pravce razvoja koji su zacrtani za budućnost naše zemlje. U tom smislu, smatramo da je odluka da mandat premijera bude poveren Ani Brnabić odlična i objektivno doneta, u koju ne sumnjamo. Lično ću, kao narodni poslanik, u Skupštini Srbije podržati izbor Brnabićeve kao prve premijerke u istoriji moderne Srbije, za šta se POKS zalaže", izjavio je Žika Gojković.
 
On je dodao da je POKS-u pristupilo više od 80 odsto bivših odbora Srpskog pokreta obnove.
 
"U prvom redu zalagaćemo se za obnovu Kraljevine Srbije i promenu državnog uređenja u ustavnu parlamentarnu monarhiju na čelu sa dinastijom Karađorđević, očuvanje kulture i tradicije srpskog naroda, negovanje zdravih porodičnih vrednosti, pristupanje Srbije Evropskoj uniji i jačanje domaćeg tržišta i ekonomije", istakao je Gojković.
 
Proteklog vikenda u Beogradu je održana i osnivačka skupština POKS, a nakon konačnog registrovanja biće izabrani i svi organi stranke.
  • strasno

    01.07.2017 20:44
    gomila bs
    reci cu samo ju ju.pa ko ce zagristi tu njihovu pricu.10 dana im je trebalo da skupe 12hilj glasova...sve to oko poks je da bi se zadrzale funkcije...jelic..tomasevic...na sledecim izboria bicete pocisceni...budite sigurni...
  • đokica

    21.06.2017 18:52
    Jeliću vodiš POKS na Gej Parad
    Pa viste sada glavna Po drška!
  • badza

    21.06.2017 00:29
    Trebali ste svi preci u SNS. Oni i ovako prikrivaju vasu nesposobnost, u JKP Stanu ste za 5 godina promenili 5 direktora,a jos i podneli zahtev za stecaj

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.